munkaerőpiac

09.
26.
15:41

Gaskó: 1,3 millió ember keresete csökkenhet

A kormány olyan mértékben támogatja a középosztályt, ami a jelenlegi gazdasági helyzetben elviselhetetlen és indokolatlan - mondta a Liga Szakszervezetek elnöke. Gaskó István az InfoRádió Aréna című műsorában kiemelte: 1,3 millió munkavállalót érinthet a nettó keresetcsökkenés jövőre, és bár a kormány kompenzációt ígért, ennek módja még nem ismert.

Szerző(k): Inforádió
09.
22.
07:15
Elszólta magát az Orbán-kormány?

Elszólta magát az Orbán-kormány?

Nem lehet még látni pontosan, hogy milyen hatással lesz a magyar munkaerőpiacra a keddi kormányzati bejelentés, amit \"Az egykulcsos szja megteremtésének lépéseiként\" aposztrofált a Nemzetgazdasági Minisztérium. A lapunknak nyilatkozó szakértők azonban nem sok jót hámoztak ki belőle. Sőt, a minisztériumi közlemény szövegezése arra utalhat, hogy újabb sarcok jöhetnek.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna, Papp Zsolt
09.
16.
09:09

A nettó bérek 6,8 százalékkal nőttek júliusban

Az idén január-júliusban 36 ezerrel többen, 1 millió 846 ezren dolgoztak a vállalkozási szektorban, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH.

Szerző(k): NAPI, MTI-Eco
08.
22.
12:26

A felsőfokú végzettségtől várják a boldogulást

Az amerikaiak többsége úgy véli, hogy a főiskolai vagy egyetemi végzettség ma már elengedhetetlen a jó álláshoz.

Szerző(k): Domokos László
08.
22.
10:56
Béremelések: inkább kivárnak a vállalatok

Béremelések: inkább kivárnak a vállalatok

A vállalatok a készülő jogszabályi változások miatt kivárnak a létszám-, illetve bérfejlesztési tervekkel. Ebben csak megerősíti őket a gazdasági környezet romlása, ami visszafoghatja a munkaerőpiac hagyományos őszi felfutását.

Szerző(k): Kiss Melinda
08.
22.
08:16
Még sokakat vár az Audi Győrbe

Még sokakat vár az Audi Győrbe

A gazdasági felsőfokú végzettségű szakembereket (műszaki mérnökök, közgazdászok) az ország egész területéről várják, míg a fizikai munkakörben foglalkoztatottakat főként a szűkebb régióból.

Szerző(k): Diószegi József
08.
16.
08:05

Négyből hárman kaptak béren kívüli jutattást az első félévben

Az idei első fél évben a dolgozók mintegy háromnegyede részesült valamilyen béren kívüli juttatásban a Workania internetes állásportál által működtetett Fizetesek.hu legfrissebb felmérésének adatai szerint.

Szerző(k): MTI-Eco
08.
15.
19:18

Újabb közmunkaprogramok indultak

Újabb közmunkaprogramokat indított a Belügyminisztérium (BM) közfoglalkoztatási helyettes államtitkársága hétfőn, Gyöngyöspatán a patakmeder tisztításán, Dombrádon pedig kerékpárút építésén dolgoznak közmunkások nyolc órában - közölte a BM.

Szerző(k): NAPI
08.
11.
15:25

Leereszti a sorompót Spanyolország a románok előtt

Az Európai Bizottság csütörtökön engedélyezte Spanyolországnak, hogy ideiglenesen korlátozza a román munkások hozzáférését a spanyol munkaerőpiachoz.

Szerző(k): NAPI
08.
03.
06:05
Külföldi munkásokat kénytelenek alkalmazni a szőlőtermelők

Külföldi munkásokat kénytelenek alkalmazni a szőlőtermelők

A tavalyinál több idénymunkásra van szükség a hazai szőlőkben, ám a termelők tapasztalatai meglehetősen rosszak az alkalmi munkásokkal. Voltak, akik kényszerből ukrán és román munkaerőt toboroztak, mert a helyiek csaknem 40 százaléka az első fizetés után nem jelent meg többé.

Szerző(k): Körtési Zsolt