munkaerőpiac

08.
01.
11:40
Marad a félelem, messze még a fordulat

Marad a félelem, messze még a fordulat

Az adósságplafonnal kapcsolatos megegyezés fellélegzés-rallyt hozhat a piacokon, azonban a szereplők vélhetően egyre inkább a romló amerikai növekedési kilátásokra fordítják majd figyelmüket. A fontos szint változatlanul a 200 napos mozgóátlag lehet az S&P 500-ban.

Szerző(k): NAPI
07.
25.
14:04
Ördögi körbe került az USA?

Ördögi körbe került az USA?

A McDonald\'s, a General Electric vagy a Caterpillar erős második negyedéves eredményei azt mutatják, az amerikai vállalatok körében már vége van a válságnak. Ezzel szemben amerikai emberek milliói küszködnek a munkaerőpiacon, ami nagyon is recessziós képet mutat.

Szerző(k): NAPI
07.
21.
14:55

Újra többen jelentkeztek munkanélküli ellátásért az USA-ban

A vártnál valamivel több munkanélküli ellátásra vonatkozó, első alkalommal benyújtott igénylést regisztráltak az USA-ban az előző héten.

Szerző(k): NAPI
07.
21.
10:00

Spanyolország bezárja kapuit a román munkások előtt

Bukarestben attól tartanak, hogy Spanyolország a bevándorlási törvény módosításával korlátozni fogja az országban munkát vállaló románok számát.

Szerző(k): Barabás T. János
02.
25.
23:59

Nem alakítja át a bővítés az EU munkaerőpiacát

Az Európai Unió (EU) keleti bővítése következtében csökkenhet a jelenlegi tagjelöltek közvetlen szomszédságában található gazdag uniós régiók képzetlen munkaerejének bére – áll a bonni Center for European Integration Studies (CEIS) tanulmányában. A kutatók szerint a bővítés nyomán hosszú távon Németországban 2,5 millióval, Ausztriában pedig 470 ezerrel nőhet az országban élő külföldi rezidensek száma. Részletek a keddi NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
07.
05.
20:18

Elbocsájtási rekord az USA-ban

Az Egyesült Államokban a vállalatok által bejelentett elbocsátások júniusban 124 852 főt érintettek, szemben az előző havi 80 140 fővel - közölte a Challenger, Gray & Christmas személyzeti szaktanácsadó cég.

Szerző(k): NAPI