olimpia

02.
07.
23:59

Két új metró az olimpiára?

A legdrágább pályázatot fogadta el a négy jelentkező közül az Ifjúsági és Sportminisztérium (ISM) a 2012-es olimpia megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésére, a projektért felelős miniszteri biztos szerint azonban tartalmában a PricewaterhouseCoopers (PC) pályamunkája felelt meg leginkább a tárca elvárásainak. A könyvvizsgáló vezetésével folyó munkában több vállalkozás is szerepet kap. A közlekedésfejlesztés terén két új metróvonal megépítése is számba jöhet. Részletek a pénteki NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
01.
30.
23:59

Új metróvonalak és Duna-hidak az olimpiára

Többek között új metróvonalakra lesz szükség ahhoz, hogy Budapest eséllyel pályázzon a 2012-es nyári olimpia megrendezésére – jelentette ki Deutsch Tamás sportminiszter az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) tegnapi rendezvényén. A miniszter új Duna-hidak építését is megemlítette beszédében. Cikkünk a csütörtöki NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
11.
21.
06:59

A GDP-t növeli az olimpia

Az olimpia megrendezése 10 éves távlatban 1-1,5 százalékos GDP-bővülést eredményez a rendező ország számára – állítja az Ifjúsági és Sportminisztérium szakértőinek elemzése. A 2012-es olimpia rendezői jogának megpályázását támogatják a két legnagyobb parlamenti párt képviselői. A kormány eddig 620 millió forintot fordított a 2012-es olimpia megrendezésének pályázatára. Részletek a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
09.
12.
06:59

A focitól függ a magyar sportgazdaság

Ami az infrastruktúrát illeti, Magyarország már 2004-ben felkészült lenne a futball Európa-bajnokság lebonyolítására - jelentette ki a sportminiszter. Az olimpia rendezéséről Deutsch Tamás úgy vélekedik, hogy a 11 éves időszakra számolt 3-5 milliárd dolláros fejlesztési költség egy évre eső összegét már ma is elkölti ilyen célokra Magyarország. A sportminiszterrel készült interjú a mai NAPI Gazdaságban olvasható.

Szerző(k): NAPI
06.
27.
06:59

Demján stadionokat építene az olimpiára

A futball-létesítményeket leszámítva szívesen részt vállalnék olimpiai stadionok építésében – nyilatkozta lapunknak Demján Sándor, a Trigránit Rt. elnöke. A 2012-es olimpia kapcsán felvetődött, hogy esetleg Horvátország társrendezője lehetne az eseménynek. Részletek a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI