A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kutatása szerint évente több mint 600 millió adag élelmiszert pazarolunk el a háztartásainkban Magyarországon. Ez a mennyiség több mint félmillió ember teljes körű éves élelmezését fedezné. A Nébih az élelmezési világnap alkalmából arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy az élelmiszerpazarlás egyszerre környezetvédelmi, gazdasági és erkölcsi probléma.
Szerző(k): Rácz GergőApplikációval lehetne megoldani kifőzdék, éttermek és étteremláncok megmaradt és érintetlen ételeit lehet kedvezményes áron megvásárolni, hogy ne kerüljenek a szemétbe.
Szerző(k): Rácz GergőÉvente átlagosan 68 kilogrammnyi élelmiszert dobnak ki fejenként az emberek Magyarországon; az uniós átlag ennél jóval magasabb - mondta Keleti Marcell, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élelmiszeripari igazgatója péntek reggel a köztévén.
Szerző(k): Szabó DánielSok szempontból a karácsonyi vásárlási láz kifejezetten árt a gazdaságnak és a környezetnek. A felesleges ajándékok leterhelik a kiskereskedőket, a gyártókat és a szállítmányozókat, miközben óriási hulladéktermeléssel járnak. A legegyszerűbb hasznos ajándékokat adni, a másik lehetőség, ha direkten pénzt csomagol be egy borítékba a szeretteinek. Bemutatjuk, miért!
Szerző(k): Szabó Dániel