profit_warning

02.
20.
09:13

Kisebb nyereségre számít a Matsushita

A világ legnagyobb fogyasztási elektronikai cége, a japán Matsushita Electric Industrial Co. - amely egyebek között Panasonic, a Technics és a National márkanéven gyártja termékeit - a személyi számítógépek és a mobiltelefonok iránti kereslet visszaesésére hivatkozva 15 százalékkal csökkentette a márciusig tartó üzleti évre vonatkozó nyereségprognózisát. A konszolidált üzemi nyereség eszerint az októberben előrejelzett 260 milliárd jen helyett 220 milliárd jen (1,9 milliárd dollár) lesz, de ez is 38 százalékkal meghaladja a tavalyi üzemi nyereséget.

Szerző(k): Gáti Tibor
01.
22.
15:17

A Dell Computer profit warningot jelentett be

A Dell Computer Corp. közölte, hogy negyedik negyedévi eredményei – a világgazdasági körülmények romlása, illetve a kereslet visszaesése miatt - elmaradhatnak a várttól. A társaság 18-19 centes részvényenkénti eredményre számít, szemben a 25 centes elemzői várakozással, illetve a vállalat által korábban prognosztizált 26 centtel.

Szerző(k): Ádám Viktor
01.
11.
06:59

Az Édász is közzéteszi profit warningját

Az Édász kivételével tegnap az összes áramszolgáltató közzétette profit warningját, ám lapunk úgy tudja, hogy a győri társaság ma pótolja ezt a "hiányosságot". Értesüléseink szerint az áramszolgáltatók tulajdonosai egy ismert nemzetközi ügyvédi irodát bíztak meg a bírósági kereset elkészítésével. Részletek a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): Ádám Viktor
01.
10.
07:00

Profit warning az áramszolgáltatóktól

Lapunk információi szerint a mai napon profit warninggal felérő rendkívüli tájékoztatást tesznek közzé az áramszolgáltatók. A lépés alapját a január elején életbe lépett új villamosenergia-árak képezik, melynek következtében jelentősen csökken a szolgáltatók árrése és profitja. Az árdöntés azon szolgáltatókat hozza a legnehezebb helyzetbe, amelyek árbevételén belül magas arányt képvisel az ipari fogyasztóknak történő értékesítés. Az áramszolgáltató szektor adózás előtti eredménye a cégek számításai szerint akár a felére is eshet 2001-ben. Részletek a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): Ádám Viktor