Az elmúlt hetekben is tovább drágult az élő sertés, és mivel a húsipari cégek eddig csupán költségnövekedéseik egy részét tudták érvényesíteni, további áremelkedés várható - írja a Világgazdaság.
Szerző(k): Szabó DánielA 4,7 százalékos januári inflációt többek között az élelmiszerek és az üzemanyagok drágulásával magyarázza a KSH. A termékek közül a sertéscomb, a karaj és az alma ért el kiemelkedő drágulást. Olcsóbbak lettek viszont az LCD-tévék.
Szerző(k): Csernátony CsabaKétmilliárd forintból korszerűsödik a húsfeldolgozás és a csomagolás a Pápai Hús Kft.-nél. A tavaly megkezdett fejlesztés jövő év tavaszán zárul, melynek révén idén átlagosan mintegy huszonöt százalékkal nő a termelés – tájékoztatta kedden az MTI-t a cég ügyvezetője.
Szerző(k): Szepesi AnitaA sertéspestis pusztítása miatt egekbe szöktek a termelői árak, ami forrást biztosít a gazdaságoknak a korábbi veszteségeik csökkentésére, sőt olyan beruházásokra is, amelyeket eddig nem tudtak végrehajtani a sertéstartók - írja szombati számában a Magyar Nemzet.
Szerző(k): Szász PéterEgy holland lobbicsoport adóval sújtaná a húsokat tekintettel azok környezetszennyező voltára, és arra kérik az uniós döntéshozókat, hogy ezt vegyék bele az uniós zöld megállapodásba és az EU új élelmiszer-szabályozásába. A húsfeldolgozók érdekvédelmi szervezete szerint van egy-két gond az érveléssel.
Szerző(k): Szabó ZsuzsannaAz egekbe szökött az elmúlt hónapokban a sertéshús ára, a Magyar Nemzetnek nyilatkozó áruházláncok szerint már a keresleten is meglátszik a drágulás hatása.
Szerző(k): Domokos LászlóSzakértők már régóta figyelmeztetnek arra, hogy nem lesz jó vége, ha Kínában és Hongkongban az emberek a piacokon friss vágásból származó, hűtés nélkül tárolt húsokat vásárolnak - írja a Guardian.
Szerző(k): Szász PéterJanuár 15-től, szerdától nemzeti zászlóval is kötelező feltüntetni a nagyobb boltok húspultjaiban kapható nem előrecsomagolt, friss sertéshúsok származási helyét - közölte Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke az MTI-vel.
Szerző(k): Domokos ErikaA kormány döntött arról, hogy mostantól zászlókkal kell jelezni, hogy honnan származnak a húspultokban lévő csomagolatlan sertéshúsok. A változtatás inkább szimbolikus, mert egyszerre csak egy helyről származó hús lehet kint, de mivel két zászló is lehet majd ugyanazon a terméken, a fogyasztókat össze is zavarhatja a jelölés.
Szerző(k): Szabó Dániel