Az eperért most sokkal kevesebbet kérnek a nagybanin, az ok: a megszokottnál három héttel korábban indult a szezon.
Szerző(k): T. E.Beindult az eperszezon, ami utcára csalta az alkalmi árusokat, akik a kilónként 1500-2000 forintért kínált, „mézédes” gyümölcsöt gyakran magyar eperként kínálják, de valójában vegyszerekkel tartósított, spanyol, olasz, görög szamócát adnak.
Szerző(k): Thurzó KatalinA Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) kiegyensúlyozott termésre számít idén.
Szerző(k): Zádori BenceMost még az üvegházakból, a fóliasátrak alól kerül a piacra a magyar eper, ez indokolja a kilónkénti 5-6 ezer forintos árát.
Szerző(k): T. E.Elindult a szabadföldi eperszezon, kezdődnek a Szedd magad! Akciók. Segítünk szüretelő helyet találni.
Szerző(k): EconomxA szamóca fűtött termesztése lassan véget ér, szabadföldön jó virágzással és terméskilátásokkal kezdődik a hazai szamócaszezon, bár a hideg idő okoz némi késést – közölte az MTI kérdésére a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.
Szerző(k): EconomxA megugró termelési költségek ellensúlyozása és a versenyképesség megőrzése érdekében az Európai Bizottságtól kérnek segítséget a Szamóca Csoport országai. Jelenleg veszteséges a termesztés és a behozatalnak kedveznek a piaci viszonyok.
Szerző(k): Nagy KristófMintegy 6000, ismeretlen származású szamóca palántát foglaltak le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei a közérdekű bejelentések alapján Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyei szamóca szaporítóanyag-forgalmazóknál tartott próbavásárlások alkalmával augusztus elején.
Szerző(k): Szabó Dániel