A söriparra is többnyire negatívan hatott a pandémia időszaka. A vendéglátóhelyek bezárása után csökkent a fogyasztás és még ma sem termel néhány főzde. Máshogyan érintette azonban a nagy- és kisüzemeket, valamint a "gerillákat" a válság. Olyan területek is akadtak az iparágban, ahol felendülést és fejlődést hoztak az elmúlt hónapok viszontagságai.
Szerző(k): Kónya ÁdámA dinamikusan fejlődő MONYO Brewing Co. kisüzemi sörfőzde akár 1500 fő befogadására képes nyári szabadtéri szórakozóhelyet alapított Budapest X. kerületében. A társaság új főzdecsarnoka mellett található MONYO Land több mint koncerthelyszín: a másutt megszokott kínálattal szemben itt kézműves sörök érhetők el a pultokban - a hasonló helyek között egyedülálló módon több mint tízféle különböző csapolt sör kapható. A vendéglátásról street food konyha gondoskodik.
Szerző(k): K. Kiss GergelyRég nem látott mértékben, majdnem 13 százalékkal csökkent a söripar teljesítménye tavaly, miközben a teljes élelmiszeriparé mindössze 1 százalékkal - olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elemzésében.
Szerző(k): Domokos ErikaMinden fóliát és műanyagot eltávolítanak a a Pilsner Urquell palackjáról és annak másodlagos csomagolóanyagaiból, így a cseh sör 100 százalékban újrahasznosítható palackban kapható a jövőben – közölte a gyártó.
Szerző(k): Rácz GergőA Borsodi Sörgyár egy különleges, limitált kiadású Ale-lel idézi meg idén tavasszal a trópusi nyarat. Ez a mangó, guava és maracuja ízek kombinációjával készülő, felsőerjesztésű Borsodi Tropical Ale, ami április második felétől lesz elérhető a készlet erejéig.
Szerző(k): K. Kiss GergelyAz első magyarországi nagyüzemi sörgyártó lett a Heineken Hungária, amely megválik a műanyag palackoktól.
Szerző(k): Szabó M. IstvánA lengyel sörgyártók szabályosan vadásznak a sörösüvegekre. A vásárlók immár számla nélkül is visszavihetik a birtokukba került üvegeket, bár ebben az esetben kevesebbet kapnak értük.
Szerző(k): Barabás JúliaTavaly meghaladta a 6,76 millió hektolitert az öt legnagyobb magyar sörgyártó forgalma, amelyből a belföldi termelés közel 6,1 millió hektolitert tett ki. Idén a termelés és a fogyasztás is csökkenhetett - írja az MTI.
Szerző(k): Szabó DánielEgy holland kutatás szerint egyes sörök a bennük lévő baktériumok miatt annál egészségesebbek, minél erősebbek.
Szerző(k): Domokos László