tej

09.
15.
13:33
Rákkeltő méreganyagok képződhetnek a tejben, a kisgyerekekre a legveszélyesebbek

Rákkeltő méreganyagok képződhetnek a tejben, a kisgyerekekre a legveszélyesebbek

Az éghajlat változásával egyre komolyabban számolni kell a mikroszkopikus gombák által termelt méreganyagokkal, azaz a mikotoxinokkal. Egy friss hazai kutatás eredménye alapján különös figyelmet kell fordítani a tejre, amelyben a mikotoxinok a felmérések szerint gyakran határérték felett is előfordulnak, ezzel elsősorban a legfiatalabb korosztályt veszélyeztetve.

Szerző(k): Molnár Csaba
08.
31.
19:35
Szennyezett tejfölök: az Alföldi Tej feltárta az okokat

Szennyezett tejfölök: az Alföldi Tej feltárta az okokat

Az Alföldi Tej Kft. a felelős gyártói magatartás szabályait szem előtt tartva, elővigyázatosságból az általa gyártott egyes tejföl termékek visszahívását, kereskedelmi forgalomból történő kivonását és a fogyasztók tájékoztatását rendelte el augusztus 27-én. A visszahívás oka szórványos mikrobiológiai szennyeződés volt. A vállalat az általa folytatott érzékszervi termékkóstolások során elváltozásokat fedezett fel egyes tejfölökben, amelyek kizárólag a tejfölgyártósort érintő, többszörösen fellépő műszaki hibákra vezethetők vissza - közölte a társaság.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
07.
28.
14:51
Az Aldi drágábban adja a két magyar nagyágyú termékét, mint a Spar

Az Aldi drágábban adja a két magyar nagyágyú termékét, mint a Spar

Az Aldiban is helyet kapott a Cafe Frei és a Cserpes közös terméke, de egy ötvenessel magasabb áron, mint a Sparban.

Szerző(k): Csernátony Csaba
07.
24.
16:27
Érdemes drága naptejet venni? - A válasz elgondolkodtató

Érdemes drága naptejet venni? - A válasz elgondolkodtató

A Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetekkel együtt 25 naptejet tesztelt laboratóriumban és önkénteseken. Az eredmények azt mutatják, hogy a termékek ára és minősége között nincs összefüggés. A saját márkás termékek sem maradnak le a nagy márkák mögött.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
12.
19:11
A hazai tejet féltik a termelők

A hazai tejet féltik a termelők

A magyar tejágazat jövője érdekében meg kell akadályozni, hogy a belföldön készülő termékek kiszoruljanak a saját piacukról - közölte a Tej Terméktanács.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
14.
07:08
"Nem tudjuk, hogyan képes egy multi ilyen olcsón adni a tejterméket, míg az alapanyagár nyugaton magasabb"

"Nem tudjuk, hogyan képes egy multi ilyen olcsón adni a tejterméket, míg az alapanyagár nyugaton magasabb"

Az egész világon árrobbanást tapasztalni a termény-, és takarmánypiacon, de vajon mikor és milyen mértékben gyűrűzhet be a drágulás az üzletekbe? Nagy Ádám, a Nádudvari Élelmiszer Kft. frissen kinevezett ügyvezető igazgatója arról is beszélt lapunknak, hogy kik lehetnek a jelenlegi nehéz helyzet túlélői, illetve, hogy miért szorult vissza a magyar termékek aránya a nagy kereskedelmi láncok polcain. Interjúnk.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
02.
10.
09:48
Tejdrágulás jöhet

Tejdrágulás jöhet

A tejtermelők költségei 15-18 százalékkal nőttek - derül ki a tejterméktanács felméréséből. Az euró drágulása is rontja a helyzetüket.

Szerző(k): Csernátony Csaba
01.
27.
12:57
A vegánok életébe is beleszól Brüsszel

A vegánok életébe is beleszól Brüsszel

Az Európai Unió arra készül, hogy tovább szigorítson a tejmentes termékekkel szemben és még említés szintjén sem lehet majd utalni a tejiparra - számolt be a G7.hu.

Szerző(k): Domokos László
01.
13.
18:27
Szupertej nyomába eredtek a Debreceni Egyetem kutatói

Szupertej nyomába eredtek a Debreceni Egyetem kutatói

A Debreceni Egyetem (DE) kutatói szerint az A2-es tej az utóbbi évek legnagyobb tejipari innovációja, mivel sajátos fehérjeszerkezete miatt kevésbé okoz emésztési panaszokat, mint a forgalomban lévő tejek. A DE kutatói olyan szarvasmarhafajták feltérképezésébe kezdtek, amelyek ilyen, úgynevezett szupertejet állítanak elő - közölte honlapján az intézmény az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
01.
07.
12:34
Megérkezett a tehénmentes tej

Megérkezett a tehénmentes tej

Tehenek nélkül, élesztőből kísérleteztek ki tehéntej kinézetű és ízű folyadékot a tel-avivi egyetem kutatói. Az egyetem biomérnöki tanszékén dolgozó Tamir Tuller professzor és Éjal Iffergan élelmiszer-technológiai vállalkozó az új termékhez közös céget alapított, az Imagindairy nevű vállalatot - adta hírül közleményében az egyetem.

Szerző(k): Csernátony Csaba

Athene AI – Gen AI vállalatoknak (x)

Az AI megoldások hétköznapjaink részévé váltak. Céges környezetben követelmény a biztonságos használat és adatkezelés.