Az Alföldi Tej Kft. a felelős gyártói magatartás szabályait szem előtt tartva, elővigyázatosságból az általa gyártott egyes tejföl termékek visszahívását, kereskedelmi forgalomból történő kivonását és a fogyasztók tájékoztatását rendelte el augusztus 27-én. A visszahívás oka szórványos mikrobiológiai szennyeződés volt. A vállalat az általa folytatott érzékszervi termékkóstolások során elváltozásokat fedezett fel egyes tejfölökben, amelyek kizárólag a tejfölgyártósort érintő, többszörösen fellépő műszaki hibákra vezethetők vissza - közölte a társaság.
Szerző(k): K. Kiss GergelyAz Aldiban is helyet kapott a Cafe Frei és a Cserpes közös terméke, de egy ötvenessel magasabb áron, mint a Sparban.
Szerző(k): Csernátony CsabaA Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetekkel együtt 25 naptejet tesztelt laboratóriumban és önkénteseken. Az eredmények azt mutatják, hogy a termékek ára és minősége között nincs összefüggés. A saját márkás termékek sem maradnak le a nagy márkák mögött.
Szerző(k): Szabó ZsuzsannaA magyar tejágazat jövője érdekében meg kell akadályozni, hogy a belföldön készülő termékek kiszoruljanak a saját piacukról - közölte a Tej Terméktanács.
Szerző(k): Rácz GergőAz egész világon árrobbanást tapasztalni a termény-, és takarmánypiacon, de vajon mikor és milyen mértékben gyűrűzhet be a drágulás az üzletekbe? Nagy Ádám, a Nádudvari Élelmiszer Kft. frissen kinevezett ügyvezető igazgatója arról is beszélt lapunknak, hogy kik lehetnek a jelenlegi nehéz helyzet túlélői, illetve, hogy miért szorult vissza a magyar termékek aránya a nagy kereskedelmi láncok polcain. Interjúnk.
Szerző(k): K. Kiss GergelyA tejtermelők költségei 15-18 százalékkal nőttek - derül ki a tejterméktanács felméréséből. Az euró drágulása is rontja a helyzetüket.
Szerző(k): Csernátony CsabaAz Európai Unió arra készül, hogy tovább szigorítson a tejmentes termékekkel szemben és még említés szintjén sem lehet majd utalni a tejiparra - számolt be a G7.hu.
Szerző(k): Domokos LászlóA Debreceni Egyetem (DE) kutatói szerint az A2-es tej az utóbbi évek legnagyobb tejipari innovációja, mivel sajátos fehérjeszerkezete miatt kevésbé okoz emésztési panaszokat, mint a forgalomban lévő tejek. A DE kutatói olyan szarvasmarhafajták feltérképezésébe kezdtek, amelyek ilyen, úgynevezett szupertejet állítanak elő - közölte honlapján az intézmény az MTI szerint.
Szerző(k): Szabó ZsuzsannaTehenek nélkül, élesztőből kísérleteztek ki tehéntej kinézetű és ízű folyadékot a tel-avivi egyetem kutatói. Az egyetem biomérnöki tanszékén dolgozó Tamir Tuller professzor és Éjal Iffergan élelmiszer-technológiai vállalkozó az új termékhez közös céget alapított, az Imagindairy nevű vállalatot - adta hírül közleményében az egyetem.
Szerző(k): Csernátony Csaba