termelés

08.
03.
12:27
Nem fogyunk ki a hazai termesztésű paradicsomból

Nem fogyunk ki a hazai termesztésű paradicsomból

A friss, magyar paradicsomból a vásárlók az idén is bőséges kínálattal találkozhatnak a boltokban és a piacokon - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeb).

Szerző(k): Economx
07.
14.
20:37
A kormány szerint a Dunaferr eladása mérföldkő, 30 éve nem volt ilyenre példa

A kormány szerint a Dunaferr eladása mérföldkő, 30 éve nem volt ilyenre példa

Kiemelkedő siker a Dunaferr eladása, mert az elmúlt 30 évben nem nagyon van példa arra, hogy felszámolás alatt álló termelő cég megmenekült volna – mondta Fábián Gergely, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium iparpolitikáért felelős államtitkára a Világgazdaságnak.

Szerző(k): Economx
06.
26.
21:15
Erre varrjon gombot: nincs sok esély a jó termésre az új agrártámogatási rendszerrel

Erre varrjon gombot: nincs sok esély a jó termésre az új agrártámogatási rendszerrel

A mezőgazdasági gazdálkodók 51 százaléka kifejezetten rossznak, további 19 százalék pedig az átlagosnál gyengébbnek ítélte gazdálkodási szempontból az elmúlt évet a rendkívüli aszály, a terménypiaci anomáliák és az inputanyagok drágulása miatt.

Szerző(k): Varga Csenge
06.
20.
08:47
Húsz ország méhészeit veszik semmibe, és az alapító atya forog a sírjában

Húsz ország méhészeit veszik semmibe, és az alapító atya forog a sírjában

Hosszú évek óta, húsz tagállam sikertelenül sürgeti a mézjelölési rendelet megalkotását a brüsszeli bürokratáknál és egészen biztos, az Európai Unió egyik alapító atyja, Robert Schuman nem ilyen lovat akart – mondta el a Napi.hu-nak Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke.

Szerző(k): Drávucz Péter
06.
19.
05:15
Az El Nino miatt elmaradhat a reggeli kávé

Az El Nino miatt elmaradhat a reggeli kávé

Vietnamban és Indonéziában jelentősen megugorhat a robustabab ára, miután az előrejelzések szerint a közeledő El Nino szélsőséges időjárási viszonyokat hoz. A Fitch már a brazil robusta termését is negatívra osztályozta.

Szerző(k): Economx
06.
12.
11:54
Hanyatlik a feldolgozóipar, így mi lesz a gyárakkal?

Hanyatlik a feldolgozóipar, így mi lesz a gyárakkal?

Tovább lassult és mélypontot ért el a feldolgozóipar. Több gyártó is figyelmeztetést adott ki. A magyar vállalatok optimistábbak, mint az amerikai cégek.

Szerző(k): Horváth Balázs
06.
05.
17:08
Néhány nap, és lejár a gazdálkodók határideje

Néhány nap, és lejár a gazdálkodók határideje

Június 4-ig 133 303 egységes kérelmet adtak be a gazdálkodók, amelynek több mint 72 százalékát, 95 987 darabot a kamarai falugazdászok segítségével. A kérelmek június 9-ig nyújthatók be, tehát csak négy napja maradt a termelőknek.

Szerző(k): Varga Csenge
05.
15.
10:06
Nagy csapás érte az építőipart

Nagy csapás érte az építőipart

Márciusban az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 9,8 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, amiben szerepet játszott a bázisidőszaki magas kibocsátás is - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Szerző(k): Varga Csenge
05.
02.
11:04
Egyre jobban áll az ország szénája, felpörögtek a külföldi megrendelések

Egyre jobban áll az ország szénája, felpörögtek a külföldi megrendelések

Intenzív bővülést jelez az áprilisi beszerzésimenedzser-index a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) legfrissebb havi felmérése alapján. A felmérésben vizsgált részindexek közül bár nem mindegyik mutat bővülést, az indexek mind emelkedtek áprilisban.

Szerző(k): Varga Csenge
04.
12.
13:56
Így változtak az étkezési szokásaink: körkép a magyar húsipar helyzetéről

Így változtak az étkezési szokásaink: körkép a magyar húsipar helyzetéről

A magyar élelmiszeripar egyik fontos ágazata a húsipar, amely fejlődésének kezdete a XIX. század közepéig nyúlik vissza. A kezdetben háztáji termelést ekkor kezdték el a nagyobb, szervezettebb egységek felváltani, létrejöttek az első hazai szalámi- és húsfeldolgozó gyárak. Arról, hogy hogyan változott az elmúlt másfél évszázad során a hazai húsipar helyzete, a magyarok húsfogyasztási szokásai és melyek a főbb kiviteli célországaink, az alábbi összefoglalóban nyújtunk tájékoztatót.

Szerző(k): Varga Csenge