Kiemelkedő siker a Dunaferr eladása, mert az elmúlt 30 évben nem nagyon van példa arra, hogy felszámolás alatt álló termelő cég megmenekült volna – mondta Fábián Gergely, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium iparpolitikáért felelős államtitkára a Világgazdaságnak.
Szerző(k): EconomxA mezőgazdasági gazdálkodók 51 százaléka kifejezetten rossznak, további 19 százalék pedig az átlagosnál gyengébbnek ítélte gazdálkodási szempontból az elmúlt évet a rendkívüli aszály, a terménypiaci anomáliák és az inputanyagok drágulása miatt.
Szerző(k): Varga CsengeHosszú évek óta, húsz tagállam sikertelenül sürgeti a mézjelölési rendelet megalkotását a brüsszeli bürokratáknál és egészen biztos, az Európai Unió egyik alapító atyja, Robert Schuman nem ilyen lovat akart – mondta el a Napi.hu-nak Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke.
Szerző(k): Drávucz PéterVietnamban és Indonéziában jelentősen megugorhat a robustabab ára, miután az előrejelzések szerint a közeledő El Nino szélsőséges időjárási viszonyokat hoz. A Fitch már a brazil robusta termését is negatívra osztályozta.
Szerző(k): EconomxTovább lassult és mélypontot ért el a feldolgozóipar. Több gyártó is figyelmeztetést adott ki. A magyar vállalatok optimistábbak, mint az amerikai cégek.
Szerző(k): Horváth BalázsJúnius 4-ig 133 303 egységes kérelmet adtak be a gazdálkodók, amelynek több mint 72 százalékát, 95 987 darabot a kamarai falugazdászok segítségével. A kérelmek június 9-ig nyújthatók be, tehát csak négy napja maradt a termelőknek.
Szerző(k): Varga CsengeMárciusban az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 9,8 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, amiben szerepet játszott a bázisidőszaki magas kibocsátás is - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Szerző(k): Varga CsengeIntenzív bővülést jelez az áprilisi beszerzésimenedzser-index a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) legfrissebb havi felmérése alapján. A felmérésben vizsgált részindexek közül bár nem mindegyik mutat bővülést, az indexek mind emelkedtek áprilisban.
Szerző(k): Varga CsengeA magyar élelmiszeripar egyik fontos ágazata a húsipar, amely fejlődésének kezdete a XIX. század közepéig nyúlik vissza. A kezdetben háztáji termelést ekkor kezdték el a nagyobb, szervezettebb egységek felváltani, létrejöttek az első hazai szalámi- és húsfeldolgozó gyárak. Arról, hogy hogyan változott az elmúlt másfél évszázad során a hazai húsipar helyzete, a magyarok húsfogyasztási szokásai és melyek a főbb kiviteli célországaink, az alábbi összefoglalóban nyújtunk tájékoztatót.
Szerző(k): Varga Csenge