tőkeemelés

05.
31.
09:25

A KBC megvenné a lengyel Kredyt Bank többségét

A belga KBC pénzintézeti csoport hozzájárulást kért a lengyel pénzügyi felügyelettől, hogy többségi tulajdont szerezhessen a Kredyt Bankban. A KBC a jelenlegi közel 50 százalékról 75 százalék fölé akarja emelni részesedését a lakossági és a vállalati szolgáltatások terén egyaránt aktív lengyel bankban.

Szerző(k): Sebő Gábor
05.
31.
06:59

Csaknem kétmilliárdos tőkeemelésről döntött a Délhús Rt.

A korábban tervezettnél jóval nagyobb, csaknem kétmilliárd forintos tőkeemelésről döntött a Délhús Rt. közgyűlése. A társaság többségi tulajdonrészének eladása továbbra is napirenden van, ám jelenleg a legfontosabb cél a hitelállomány csökkentése, a hitelszerkezet átalakítása és a tavaly jelentős veszteséggel záró társaság reorganizációjának folytatása. Cikkünk a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
05.
26.
07:05

Zalakerámia-közgyűlés alapszabály-módosítással

A Zalakerámia június 29-ére összehívott rendkívüli közgyűlésének napirendjén az 1 milliárd 614 millió forintos veszteséget tartalmazó konszolidált mérleg elfogadásán túl alapszabály-módosítás is szerepel. Az igazgatóság jövőre lejáró, összegében is szűkössé váló tőkeemelési felhatalmazását szeretné a fő tulajdonos kiterjeszteni. Cikkünk a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
05.
22.
07:10

Tőkeemelésről dönt a Phylaxia közgyűlése

A Phylaxia Pharma Rt. holnapi közgyűlésén a részvényesek várhatóan döntenek a névértéken 70–140 millió forintos tőkeemelésről. Lapunk információi szerint a társaság hamarosan 100 millió forintot meghaladó rendkívüli bevételre tehet szert a Szállás utcai ingatlan Budapest Bank általi értékesítéséből. Cikkünk a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
04.
04.
08:29

MKB-tulajdon az Euroleasingben

A Magyar Külkereskedelmi Bank Rt. (MKB) a Magyar Tőkepiac mai számában bejelentette, hogy a PSZÁF engedélye alapján végrehajtott tőkeemelés és részvényvásárlás eredményeként az Euroleasing Rt. 50 százalékos tulajdonosa lett. A cég neve ezentúl MKB- Euroleasing Rt. lesz.

Szerző(k): Gáti Tibor
02.
27.
06:59

Négymilliárd forinthoz jutott a Láng

Lapunk információi szerint több mint 4 milliárd forint tőkéhez jutott a nyomda- és médiapiacon érdekelt Láng Kiadó és Holding Rt. A tőkeinjekciót két lépésben, előbb tavaly decemberben, majd idén januárban a közép-európai befektetésekkel foglalkozó Emerging Europe Capital Investors hajtotta végre. A Láng a tőkeemelésből vásárolta meg a Geomédia Kiadó Rt.-t, s jutott hozzá ezzel 17 szaklap kiadásának jogához, valamint részben ebből törlesztette korábban felvett hiteleit is. Részletek a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
02.
20.
06:59

Hiteltörlesztésre is szánja a tőkét az Arago

Az Arago Befektetési Rt. egymilliárd forinttal megemeli alaptőkéjét – határoztak a tegnapi közgyűlésen a részvényesek. A befolyó közel 3 és fél milliárd forintot hiteltörlesztésre, illetve a már meglévő részesedések növelésére szánják. Részletek a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
01.
18.
06:59

Hárommilliárdos tőkeemelés a Picknél

A Pick igazgatósága saját hatáskörben árfolyamértéken 3 milliárd 36 millió forintos tőkeemelésről döntött. A 440 ezer darab új részvényt az aktuális tőzsdei árfolyamnak megfelelő 6900 forintos árfolyamon az Arago Befektetési Holding jegyezheti le. Az Arago hétfőn hívta össze rendkívüli közgyűlését, amelynek napriendjén hasonló nagyságrendű – árfolyamértéken legfeljebb 3,5 milliárd forintos összegű – tőkeemelés szerepel. A Pick a 3 milliárdos friss pénzzel együtt több mint 9, sőt, ha az első negyedéves cash-flow-ot is számoljuk, mintegy 10 milliárd forintnyi szabad pénzzel fog rendelkezni. Ebből valószínűleg egy nagyobb akvizíciót hajt végre, a legesélyesebb célpont a 3,5 milliárdos saját tőkével és 6 milliárd forintot meghaladó kötelezettségállománnyal rendelkező, a magyar húsipar egytizedét adó Délhús Rt. lehet. Cikkünk a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): Ádám Viktor
11.
07.
19:34

A közgyűlésig már kevés az idő

Nem lesz tőkeemelés a BorsodChemnél

Szerző(k): Rónai Balázs