vendéglátás

07.
29.
08:01
Megállt az idő az osztrák kocsmárosnál: schillingért adja a sört, két évtizeddel ezelőtti áron

Megállt az idő az osztrák kocsmárosnál: schillingért adja a sört, két évtizeddel ezelőtti áron

Az euró bevezetése előtti, 2001-es áron, osztrák schillingért kínálja a frissen csapolt sört a grazi Puntingam birtok tulajdonosa. Leleményes marketing terve bevált: a korsónként átszámítva 2,7 euróba kerülő nedű vonzza a látogatókat, mint méz a legyet. Ausztria alvó schilling-készlete 2022 decemberében 6,9 milliárd schilling volt, ami 499 millió eurónak felel meg. Sörben számítva ez körülbelül 180 millió korsónak felel meg.

Szerző(k): Economx
07.
28.
15:39
Elözönlötték a földi paradicsomot a gazdag oroszok

Elözönlötték a földi paradicsomot a gazdag oroszok

A délkelet-ázsiai ország turisztikai és sportminisztériuma szerint idén január és június között 791 574 orosz állampolgár érkezett hozzájuk, ami több mint ezer százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. Az oroszok fele közvetlenül a phuketi repülőtéren landolt: ők az első számú turisták a szigeten.

Szerző(k): Economx
07.
27.
15:12
A borravaló és a szervizdíj nem rokonértelmű szavak

A borravaló és a szervizdíj nem rokonértelmű szavak

Szervízdíj vagy borravaló? Sokszor még a felszolgálók sem látják a különbséget, és azt mondják az ismerőseiknek, hogy nem kapnak szervízdíjat. Pedig a szervizdíj nem megtagadható, sőt, minden esetben külön tételként jelenik meg az elszámolásban.

Szerző(k): Zádori Bence
07.
27.
14:20
Lecsapott a Nébih a Balaton-parton: ellenőrizte a büféket

Lecsapott a Nébih a Balaton-parton: ellenőrizte a büféket

Megfelelőnek találta a Nébih a balatoni vendéglátóhelyeket élelmiszer-biztonsági szempontból.

Szerző(k): Varga Csenge
07.
27.
12:47
A járvány előtti időket idézi Balatonhoz áramló vendégsereg

A járvány előtti időket idézi Balatonhoz áramló vendégsereg

A júliusi balatoni vendégforgalom meghaladja a koronavírus-járvány előtti számokat. A Balatonnál a főszezonban eddig több mint 700 ezer vendég fordult meg, nekik köszönhetően június 1. és július közepe között 2,4 millió éjszakát regisztráltak a szálláshelyek, elérve ezzel a 2019-es év forgalmának 98,6 százalékát.

Szerző(k): Varga Csenge
07.
23.
19:28
Kész, ennyi? Véget ért a „hisztérikus” bérkövetelések időszaka?

Kész, ennyi? Véget ért a „hisztérikus” bérkövetelések időszaka?

A szakképzett munkaerő hiánya az idei nyaralási szezonban is kihívások elé állítja a vendéglátósokat, de már közel sem akkora a krízis, mint amikor a szárnyaló építőiparban kínált, napi fizetések miatt az alkalmazottak tömegesen hagyták el az üzleteket. A statisztikák viszont igazolják a járvány és az infláció pusztító hatásait.

Szerző(k): Economx
07.
23.
07:58
Egyre korlátozottabbak a magyarok utazási lehetőségei

Egyre korlátozottabbak a magyarok utazási lehetőségei

Nem tervez már annyi utat idén a magyar lakosság többsége. Legtöbben a pénzhiányt okolják azért, hogy le kell mondaniuk a hosszabb utakról.

Szerző(k): Varga Csenge
07.
13.
09:36
A leleményes magyarok megtalálták a drága balatoni szállodák alternatíváját

A leleményes magyarok megtalálták a drága balatoni szállodák alternatíváját

Okos megoldásokkal próbálnak spórolni a Balaton-parti szállást keresők: kevésbé részesítik előnyben a drága szállodákat, inkább néznek magánszállások után.

Szerző(k): Varga Csenge
07.
12.
21:26
Minden ötödik magyar a Balatonnál nyaral

Minden ötödik magyar a Balatonnál nyaral

Idén minden ötödik nyári foglalás szól a Balaton térségébe, míg tavaly minden harmadik volt balatoni. Jobban rajonganak a balatoni nyaralók a déli partért, mint az északiért. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján a második, kánikulai júliusi hétvégén 7 százalékkal nőtt a szálláshelyek vendégforgalma az első, esős hétvégéhez képest a Balaton partján.

Szerző(k): Varga Csenge
07.
11.
12:45
Mikroszkóp alá került a sültkolbász és a lángos

Mikroszkóp alá került a sültkolbász és a lángos

Élelmiszeripari ellenőrzésnek vetették alá a strandbüféket. Kiderült 241 létesítmény vizsgálata alapján, hogy milyen minőségű ételt fogyasztanak a nyaralók a strandi étkezdékben, és az üzemeltetők mennyire tartják be a higiéniai szabályokat.

Szerző(k): Varga Csenge