vendéglátás

10.
06.
15:34
Új akcióval csábítják a vendégeket az éttermekbe

Új akcióval csábítják a vendégeket az éttermekbe

Csütörtöktől országszerte mintegy 140 étterem várja háromfogásos, fix árú menüsorral a vendégeket az Országos Étterem Hét elnevezésű program keretében október 16-ig. Három árkategória közül lehet választani.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
04.
09:18
Azonnal bezáratott egy koszos budai éttermet a hatóság

Azonnal bezáratott egy koszos budai éttermet a hatóság

Egy Budafoki úti kínai vendéglő ellenőrzése során súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményekkel szembesültek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei. A feltárt hibák és hiányosságok miatt a szakemberek az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, továbbá 95,3 kilogram élelmiszert kivontak a forgalomból.

Szerző(k): Csernátony Csaba
09.
30.
15:27
Halakkal erősít a legnagyobb magyar vadhúsos cég

Halakkal erősít a legnagyobb magyar vadhúsos cég

A Matusz-Vad Zrt. cégcsoportja 70 százalékos tulajdonrészt szerzett a FrissHal Kft-ben, így hamarosan halas szekcióval bővíti kínálatát. A tranzakció nagyságrendje félmilliárd forint.

Szerző(k): Molnár Csaba
09.
22.
10:26
A gyerekek döntik be a családi kasszát?

A gyerekek döntik be a családi kasszát?

A meglóduló infláció miatt egyre drágábbak az iskolások hétköznapjai, például a menzákon jelentős drágulás figyelhető meg. A gyerekek kiadásai is emelkednek, ezért a szülőknek - ha megtehetik - magasabb zsebpénz-kiadással érdemes számolniuk az idei tanévben.

Szerző(k): Molnár Csaba
09.
21.
22:29
"A számla megérkezett!" - írta ki egy olasz bár

"A számla megérkezett!" - írta ki egy olasz bár

Egyre több helyen válik húsbavágó problémává az energiaárak emelkedése Európában. A cégek vagy bezárnak vagy találnak valami megoldást a krízisre azon túl, hogy végtelenségig emelik az áraikat - derül ki az Euronews cikkéből.

Szerző(k): Szász Péter
09.
19.
14:30
„A helyzet tragikus, a jövő kérdéses”

„A helyzet tragikus, a jövő kérdéses”

A soha nem látott szintre emelkedett energiaárak mellett az elszálló infláció közepette gyorsan dráguló alapanyagárak is ütik a vendéglátós vállalkozásokat, amelyek között példátlan bezárási hullám tarol. A covid-sokkból éppen csak kikecmergő vállalkozások a stabilizáció helyett szinte azonnal kilátástalan helyzettel szembesülnek az energiaszámlák és az infláció miatt. Az ágazat jövője mértéktartóan fogalmazva is bizonytalan.

Szerző(k): Molnár Csaba
09.
19.
14:05
Gavallérok vagy szűkmarkúak a magyarok?

Gavallérok vagy szűkmarkúak a magyarok?

A jattra egyre nagyobb szüksége lehet a vendéglátásoknak, akik nem mehetnek biztosra - derül ki a Napi.hu számára a Pulzus Kutató által készített friss közvélemény-kutatásból. A "10 százalékos" szabály a kisebbségre jellemző. Borravalós körkép.

Szerző(k): Csernátony Csaba
09.
14.
15:43
Újabb nagyon menő hely zár be, ezúttal egy BBQ étterem

Újabb nagyon menő hely zár be, ezúttal egy BBQ étterem

Végleg bezár az ország egyik legautentikusabb BBQ étterme: a tahitótfalui Őrház Chili & BBQ október 31-ig bírja.

Szerző(k): Molnár Csaba
09.
13.
08:14
Elkezdődtek az elbocsátások, indul a válság igazán durva szakasza

Elkezdődtek az elbocsátások, indul a válság igazán durva szakasza

Elbocsátások kezdődtek a vendéglásban, mert a megugró rezsiszámlák miatt százával zárnak be a vendéglátó helyek. Nagyobb a visszaesés, mint a koronavírus-járvány alatt, több tíz ezren kerülhetnek az utcára.

Szerző(k): Komócsin Sándor
09.
06.
09:00
Kevesebb belföldi, sokkal több külföldi vendég volt a magyar hotelekben

Kevesebb belföldi, sokkal több külföldi vendég volt a magyar hotelekben

Bár júliusban a belföldi turisták vendégéjszakáinak száma csökkent, a külföldieké megduplázódott. A hotelek bevétele egy hónap alatt 26 százalékkal bővült.

Szerző(k): Csernátony Csaba