Csak a rendőrség, a Nébih, az Állami Halőr Szolgálat és a Magyar Horgász Szövetség összehangolt fellépése segíthet a magyarországi orvhalászat visszaszorításában – mondták el az Economxnak a hazai szakemberek. Információnk szerint megtörtént eset, hogy egy vendéglátóhely tavaly 400 adag süllőt szolgált fel, ám ebből csak 20 adagot vásárolt legálisan.
Szerző(k): Drávucz PéterAz idei labdarúgó-Európa-bajnokság alatt is megtelnek szurkolókkal a hazai vendéglátóhelyek. Az Economx csapata ezúttal a Budapest Gardenből követte a csütörtöki német-magyar meccset.
Szerző(k): Faragó JankaIndul a nyári főszezon, már csak fizetőképes vendégek kellenének. Az Economx podcastjában Pach Gáborral, a Balatoni Kör elnökével beszélgettünk a hazai és a külföldi vendégek arányáról, a felkapott helyekről, a munkaerőhiányról, na és persze a pálinkárol.
Szerző(k): Faragó JankaSzámítások szerint akár 100 ezer diák is vállalhat alkalmi vagy hosszú távú munkát az iskolaszövetkezetek szervezésében idén nyáron a diákmunka-szezonban.
Szerző(k): Horváth TiborAz éttermek még mindig várják vissza a vendégeket, de addig is muszáj foglalkozniuk a környezetvédelemmel és a pocsékolással.
Szerző(k): Kreivich OrsolyaAmióta az interneten csillagos és szöveges értékeléseket adhatnak a vendégek a szállodákról, illetve az éttermekről, a vendéglátóhelyeknek különösen ajánlott ügyelniük a hírnevükre.
Szerző(k): Sánta AndrásAz Economx balatoni tapasztalatai szerint eddig nem igazán beszélhetünk brutális áremelkedésről, sőt, a vendéglátósok közül többen is hangsúlyozták, olyan étel-ital is akad, amely még a tavalyi árakon kapható. A turisztikai szakértő az Economxnak elmondta: összességében nem számít az inflációt meghaladó emelkedésre.
Szerző(k): Drávucz PéterAz ikonikus rövid távú szálláshelyek között szerepel az Airbnb kínálatában a „Fel” című animációs film jellegzetes léggömb-háza, valamint egy futurisztikus olasz múzeum, ahol együtt aludhatunk a Ferrarikkal.
Szerző(k): Zádori BenceIdén nyáron nagy bárprojektet indít a Heineken a sör-és pubkultúra fellegvárában, amelynek jegyében egyfelől új kocsmák nyílnak, másfelől pedig már meglévő italmérések újulnak meg.
Szerző(k): Hercsel Adél