Mutatjuk, mely hazai vendéglők nyerték el a legjobb értékeléseket a Gault&Millau alapján.
Szerző(k): EconomxAz elmúlt évek válságai megrengették a hazai szállodapiacot, ám a szektor mára látványosan talpra állt. Budapest újra megtelt külföldi turistákkal, a vidéki wellnesshotelek pedig stabilan vonzzák a belföldi vendégeket. A prémium szegmens térnyerése mellett a nemzetközi láncok, az Airbnb és az élményalapú hotelek alakítják át a kínálatot. A következő időszak fő kérdése a finanszírozhatóság, a fenntarthatóság és a vendégélmény egyensúlyának megteremtése lesz.
Szerző(k): Horváth BalázsSzombaton kezdődik Európa sörkedvelőinek legnagyobb népünnepélye: a 190. Oktoberfestre bő két héten át több millió látogatót, köztük magyarokat is várnak Münchenben, ahol fokozott biztonsági ellenőrzésekre és nem éppen a legolcsóbb szórakozásra lehet felkészülni.
Szerző(k): T. K.Az éttermi költések emelkedését mutatják a bankkártya-használati adatok: kiderült, mennyi az idei Pizza Index. A magyarok 2025 nyarán is előszeretettel költöttek nyári kedvenceikre: 6300 forintra nőtt a kártyafizetéssel bonyolított átlagos pizza-, 3700 forintra a lángosvásárlás. A turisztikai főszezonban való költés az éves inflációt lényegesen meghaladó módon növekedett; az adatokat ráadásul az utószezon jó időjárása a következő hetekben felülírhatja. A kártyaelfogadási szolgáltató Teya Magyarország először hozott nyilvánosságra a turisztikai szezon vásárlói döntéseivel kapcsolatos adatokat.
Szerző(k): S. Z.A turizmus új csúcsokat dönt, a vendéglátás előtt pedig izgalmas lehetőségek állnak: az egyre növekvő forgalom kedvező környezetet teremt a magyar HORECA-szektor (szállodák, éttermek, kávézók) számára. Az érintett vállalkozások azonban még nem dőlhetnek hátra, ugyanis a munkaerőpiac kihívásai, a növekvő költségek és a vendégek elvárásai kiélezett versenyhelyzetet teremtenek. Ezen kihívások leküzdésében a digitalizáció olyan megoldásokat kínál, amelyek egyszerre javítják a vendégélményt, növelik a hatékonyságot és csökkentik a költségeket. A Hiventures portfóliójába tartozó három magyar startup most az Economx-nak mesélte el, hogyan lehet a digitalizációval gyorsan és költséghatékonyan új szintre emelni a HORECA-vállalkozások működést.
Szerző(k): Károly GáborA népszerű kínai szakács szerint ha a helyzet nem változik, már idén be kell zárnia egy-két éttermét.
Szerző(k): Z. B.Már 30 ezer fiatal dolgozott a NGM által koordinált diákmunka programban idén nyáron. Több mint 4600 munkáltató alkalmazta a fiatalokat országszerte, összesen közel ötmilliárd forint támogatással.
Szerző(k): EconomxAz újonnan létrejövő Kisfaludy Turisztikai Hitelközpont Zrt. speciális bankként hamarosan megkezdi működését, a kormány új, több évre szóló turizmusfejlesztési finanszírozási programot indít az ágazat megújítására.
Szerző(k): T. E.