Németországban évente körülbelül 11 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik, főként amiatt, hogy a megromlott alapanyagokon kívül sokan az ehető élelmiszereket is a kukába dobják. A veszteségeket elsősorban a lakosság termeli, bár az élelmiszerellátási láncban is rengeteg felesleg keletkezik.
Szerző(k): Thurzó KatalinJövőre a Michelin Guide már nemcsak az éttermeket, hanem a szálláshelyeket is minősíteni fogja.
Szerző(k): Sánta AndrásEgyedülálló elvek mentén működik a kecskeméti menüző: fél óra alatt megebédelhetünk Bella segítségével.
Szerző(k): Fogarasi KittiIgazságtalan kizárólag a Balatonon számonkérni az inflációt, amikor minden termék és szolgáltatás drágul – mondta az Economx legújabb podcastjában a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke. Flesch Tamás szerint az sem felel meg a valóságnak, hogy ugyanaz a szolgáltatás olcsóbb a horvát tengerparton, mint a magyar tengeren.
Szerző(k): EconomxA kedvezményes áfa év végi visszavonása komoly válsággal fenyegeti a németországi vendéglátóipart, ahol a szakszövetség aggodalma szerint 12 ezer üzlet kerülhet a tönk szélére, ha a parlament nem hagyja érvényben a járvány alatt elrendelt adókönnyítést. Az osztrákoknál nem ért célba ez a lobbi.
Szerző(k): EconomxCsökkentett nyitva tartással, szabadnapokkal kezdődött a nyári szezon a hazai vendéglátóhelyeken, ahol érzik a fizetőképes kereslet csökkenését, ami főleg a hét eleji napokon látványos.
Szerző(k): EconomxA pandémia okozta megrázkódtatások után a háborús infláció, a rezsidrágulás miatti sokkhatásokat is túlélve talpon maradt a hazai vendéglátóhelyek többsége. Az éttermek, büfék akut problémája változatlanul a munkaerőhiány, amelyet idén enyhít az építőipar mélyrepülése.
Szerző(k): EconomxA repoharak használata megfelel a szórakozóhelyeket látogató vendégek környezetvédelmi igényeinek, ugyanakkor a jelenlegi repohár-rendszerrel sokan elégedetlenek. A legtöbb kifogás a visszaválthatósági lehetőségeket éri – derült ki a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) friss reprezentatív repohár felméréséből.
Szerző(k): Hercsel AdélKét balatoni étterem mellett egy debrecenit és egy kiskunhalasit is megleptek a gasztronómia titkosügynökei. Volt ahol még az áram is elment ijedtében.
Szerző(k): Hegedűs Szabolcs