vendéglátóipar

05.
12.
12:30
Hogyan lehet túlélni több hónap kényszerszünetet a vendéglátásban?

Hogyan lehet túlélni több hónap kényszerszünetet a vendéglátásban?

Online beszélgetéssorozatunkban kedden 14 órától Zsidai Zoltán Roy, Zakar Kata és Hlatky-Schlichter Hubert étterem-tulajdonosok véleményét ismerhetjük meg. Arról beszélgetünk velük, hogy mi lesz a budapesti és vidéki éttermekkel.

Szerző(k): Economx
05.
11.
22:18
Itt a döntés: majdnem mindent újranyitnak Olaszországban

Itt a döntés: majdnem mindent újranyitnak Olaszországban

A kereskedelmet, vendéglátást, fodrászatokat és strandokat is újranyitják május 18-tól Olaszországban a koronavírus miatti járványkorlátozások eredetileg tervezett fokozatos feloldása helyett - jelentették be az olasz tartományok elnökei a kormánnyal tartott egyeztetés után hétfő este.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
11.
14:18
500 millió eurós segélycsomagot kap a vendéglátóipar Ausztriában

500 millió eurós segélycsomagot kap a vendéglátóipar Ausztriában

500 millió eurós segélycsomagot hirdetett az osztrák kormány a vendéglátóipar és a turizmus talpra állítására - jelentette be Sebastian Kurz kancellár hétfőn egy bécsi sajtótájékoztatón.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
01.
15:08
Kirívóan rossz helyzetben érte csapás a vendéglátóipart - mire készülhetnek a cégek?

Kirívóan rossz helyzetben érte csapás a vendéglátóipart - mire készülhetnek a cégek?

A koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet a legtöbb vállalkozás életére komoly hatást gyakorol, ugyanakkor a hatás jelentős különbségeket mutat ágazatonként, illetve vállalkozásonként. A jelenlegi helyzetben nehéz biztosat mondani bármilyen cégről iparágról, de azért vannak támpontok amelyek segíthetnek - olvasható az Opten Kft. lapunknak megküldött elemzésében.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
28.
14:53
Ilyen is rég volt: lehet pizzázni Olaszországban

Ilyen is rég volt: lehet pizzázni Olaszországban

Majdnem kéthónapos zárva tartás után hétfőtől újra működik a nápolyi pizzériák egy része, ami "fontos lélektani tényező" a pizza szülőhelyének tartott város lakói számára.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
08.
08:31
A magyar éttermek fele teljesen leállt a járvány miatt

A magyar éttermek fele teljesen leállt a járvány miatt

Míg sok étterem a kiszállításba, vagy elviteles menük gyártásába kezdett, addig sokan nem tudtak váltani, ezért inkább bezártak. Az Indepack márkázott csomagolóanyagokat és egyéb termékeket beszállító cég 7000 partnerének végigkérdezése után azt közölte, a vendéglátóhelyek fele bezárt.

Szerző(k): Szabó Dániel
03.
19.
11:11
Ilyen még nem volt - nem kell hitelt és közterhet fizetni

Ilyen még nem volt - nem kell hitelt és közterhet fizetni

Mától az év végig biztosan nem kell a magánszemélyeknek és a vállalkozásoknak - ha másképp nem döntenek - hiteltörlesztőt fizetni, megjelent ugyanis az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlönyben. Egyes ágazatokban a cégeknek közterheket sem kell fizetni márciustól június végéig. A kormány arról is határozott, hogy létrehozza a honvédelmi irányító törzset, amely a létfontosságú magyar vállalatok irányításában vesz részt.

Szerző(k): Domokos Erika
02.
24.
21:44
Megválasztották az év éttermét

Megválasztották az év éttermét

Ismét a Széll Tamás és Szulló Szabina által vezetett Stand fine dining étterem kapta a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat a hétfőn Budapesten megrendezett gálán

Szerző(k): Szepesi Anita
01.
24.
06:35
Igazán jól megy a cseheknek

Igazán jól megy a cseheknek

A csehek többet költenek el vendéglőkben, mint a környezetükben lévő országok többségének lakói. Valójában csak osztrákok élnek náluk jobban ebből a szempontból.

Szerző(k): Barabás Júlia
01.
18.
09:25
Ekkorát kaszált a magyar állam a Mekiken

Ekkorát kaszált a magyar állam a Mekiken

A KPMG hatástanulmánya szerint a magyarországi McDonald's teljes GDP-hatása 2014 és 2018 között elérte a 153,4 milliárd forintot. Különböző adók és járulékok formájában 2009 és 2018 között a vállalat és franchise partnerei 82,6 milliárd forintot fizettek be a magyar államháztartásba, miközben több mint 27 milliárd forint értékben végeztek beruházásokat - közölte az étteremlánc az MTI-vel.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna