Jelentős mértében emelkedett a novemberi turizmus éves összevetésben, november végéig több vendégéjszaka jött össze, mint tavaly az egész évben.
Szerző(k): EconomxMagyarországi expanzióra készül a világ harmadik legnagyobb pizzérialánca, az amerikai Little Caesars - értesült a franchising.hu.
Szerző(k): EconomxA Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kiadta állásfoglalását az étkeztetési szolgáltatásokra alkalmazható kedvezményes adózás feltételeiről. A kisokosból kitűnik, hogy a vendéglátóknak jól oda kell figyelniük, milyen italokat és miként szolgálnak fel, amennyiben adót akarnak megtakarítani.
Szerző(k): EconomxA vendéglátóhelyek forgalma ugyan nő, de számuk, ha lassan is, de csökken. A fővárosban kedvezően alakult az iparág helyzete, ám vidéken, számos helyen nagy a pangás. Lecsökkent a diszkók és az italboltok száma, de felíveltek a cukrászdák - olvasható a Blokkk.com elemzésében.
Szerző(k): EconomxA magyar szállodák 93 százalékának okoz gondot a munkaerőhiány, leginkább szobatakarítókat, felszolgálókat, szakácsokat, recepciósokat, mosogatókat keresnek - olvasható a Világgazdaság keddi számában.
Szerző(k): MTIMiközben a magyar éttermek többsége előnyhöz jut, addig egy fontos társadalmi szerepet ellátó, napi szinten mintegy 2 millió embert kiszolgáló szegmens nem részesülhet a jövő évi áfacsökkentésből. Mivel beütött a béremelési hullám is, a munkahelyi- és közétkeztetésben érezhető drágulásra kell felkészülni.
Szerző(k): K. Kiss GergelyJelentős forgalomnövekedést könyvelhettek el tavaly az előző évihez képest az éttermi vendéglátással foglalkozó magyar vállalkozások - nyilatkozta Hantos Zoltán, az Opten céginformációs szolgáltató projektmenedzsere a Magyar Nemzet hétfői számában.
Szerző(k): MTI-EcoSzámottevően több támogatáshoz juthat a Balaton kiemelt üdülőrégió a még szakmaközi egyeztetésre váró új javaslat szerint a tavasszal visszavont, 300 milliárd forintos balatoni fejlesztési forrásról szóló kormányhatározathoz képest - számolt be Tóth Tamás, a Miniszterelnökség főosztályvezetője a Balaton Fejlesztési Tanács ülésén pénteken.
Szerző(k): MTI-EcoIsmét háromfogásos menüsorokat kóstolhatnak egységes, kedvezményes árakon az Országos Étterem Hét keretében október 10-16. között 110 magyarországi közép- és felső kategóriás étterem vendégei.
Szerző(k): MTI