vendéglátóipar

09.
20.
12:40
Betiltják a műanyag poharakat a franciák

Betiltják a műanyag poharakat a franciák

Az új törvényi szabályozás szerint 2020-tól csak olyan eldobható evőeszközöket lehet forgalomba hozni, amelyek 50 százalékban természetes alapanyagokból készülnek és házilag komposztálhatóak, 2025-től pedig ez a szám 60 százalékra nő - idézi a CNN értesülését a Nol.hu.

Szerző(k): Economx
09.
15.
13:50
Biztató hír érkezett a magyar vendéglátókról

Biztató hír érkezett a magyar vendéglátókról

Számos területen javulást tapasztaltak az élelmiszer-biztonsági ellenőrök a vendéglátásban a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzési akció során, jelentősen csökkent például a korábbiakhoz képest a higiéniai hiányosságok és a fogyasztásra alkalmatlan termékek aránya, de még így is ki kellett vonni a forgalomból 102 tonna élelmiszert.

Szerző(k): MTI
09.
05.
19:39
Bűzlő halak a sütödében - lecsapott a Balatonnál a hatóság

Bűzlő halak a sütödében - lecsapott a Balatonnál a hatóság

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Állami Halőri Szolgálatának (ÁHSZ) Balaton-parti ellenőrzés sorozatán, az üzletek mintegy ötödénél, 14 egységben tapasztaltak problémát a szakemberek. Több mint 200 kilogramm halat és halterméket foglaltak le.

Szerző(k): Economx
08.
18.
09:44
Ételt venne az utcán? Erre nagyon figyeljen!

Ételt venne az utcán? Erre nagyon figyeljen!

Az augusztus 20-i ünnepséget számos szabadtéri rendezvény is kíséri. A gyorsaság és egyszerűség miatt sokan választják ilyenkor az utcai ételárusok kínálatát. A Nébih összegyűjtötte, hogy mire figyeljünk, ha gyrososnál, lángossütőnél vagy fagylaltárusnál vásárolunk.

Szerző(k): Economx
07.
17.
12:47
A gourmet-k is megjárták a Brexittel

A gourmet-k is megjárták a Brexittel

Csak az első csapást szenvedték el a londoni vendéglők azzal, hogy a Brexit győzelmét hozó népszavazás után elmaradtak a City üzletemberei a munkahelyükhöz közeli éttermekből. A feketeleves az lesz, amikor a gyengülő font megdrágítja a különleges ételeik importált alapanyagait.

Szerző(k): Economx
07.
12.
17:38
Erre nem sokan számíthattak a Balatonnál - itt a magyarázat

Erre nem sokan számíthattak a Balatonnál - itt a magyarázat

Több hónapnyi szárnyalás után ismét behúzott egy rosszabb hónapot a balatoni régió májusban, jobban megnézve ugyanakkor kiderül, hogy túl sok félnivalójuk nincs a vendéglátósoknak.

Szerző(k): Szász Péter
07.
04.
07:09
Belehúzott a McDonald\'s és a KFC - így ugrottak meg a bérek

Belehúzott a McDonald\'s és a KFC - így ugrottak meg a bérek

Az egy évvel korábbihoz képest nagyobb, vagy hasonló mértékű forgalombővüléssel és mutatósan javuló jövedelmezőséggel zárta a 2015-ös évet a három legnagyobb magyarországi gyorsétteremlánc-multi. A korábbi évekhez képest változás, hogy a vezető McDonald\'s és a második AmRest esetében is jelentősen nőttek az éttermi dolgozók bérkifizetései. A harmadik Burger Kingnél is szépen hízott a teljes alkalmazotti ráfordítás.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
27.
17:53
El kell szakadni a lángostól! - Ezt tervezi a kormány a Balatonnál

El kell szakadni a lángostól! - Ezt tervezi a kormány a Balatonnál

A kabinet átalakítja a teljes magyar turisztikai igazgatást: új mamutszervezetet hozott létre Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) néven és egy kormánybiztost is kinevezett az ágazat élére Bienerth Gusztáv személyében. A Napi.hu az új állami vezetőt kérdezte a balatoni tervekről, de szóba kerültek a budapesti romkocsmák is.

Szerző(k): Szász Péter
05.
24.
08:05
Magához tért a csúcsgasztronómia fővárosa

Magához tért a csúcsgasztronómia fővárosa

Az elmúlt években csalódást okozott Párizs azoknak, akik az ismert turisztikai látványosságok mellett a francia konyha finomságaira is kíváncsiak voltak. A rossz időszaknak azonban vége: aki ma a francia fővárosba látogat, elfogadható áron számos vendéglő különleges ízeivel is megismerkedhet.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
19.
10:12
Kritikus a helyzet: külföldi vendégmunkásokat kell felvenni

Kritikus a helyzet: külföldi vendégmunkásokat kell felvenni

Már főszezon előtt kritikussá vált a szakemberhiány a turizmusban országszerte: egyre több helyen keresnek egyebek közt szakácsot, pincért, konyhai kisegítőt - hívja fel figyelmet a Magyar Idők. A képzett dolgozók jó része azonban már nincs itthon.

Szerző(k): Economx