Számos területen javulást tapasztaltak az élelmiszer-biztonsági ellenőrök a vendéglátásban a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzési akció során, jelentősen csökkent például a korábbiakhoz képest a higiéniai hiányosságok és a fogyasztásra alkalmatlan termékek aránya, de még így is ki kellett vonni a forgalomból 102 tonna élelmiszert.
Szerző(k): MTIA Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Állami Halőri Szolgálatának (ÁHSZ) Balaton-parti ellenőrzés sorozatán, az üzletek mintegy ötödénél, 14 egységben tapasztaltak problémát a szakemberek. Több mint 200 kilogramm halat és halterméket foglaltak le.
Szerző(k): EconomxAz augusztus 20-i ünnepséget számos szabadtéri rendezvény is kíséri. A gyorsaság és egyszerűség miatt sokan választják ilyenkor az utcai ételárusok kínálatát. A Nébih összegyűjtötte, hogy mire figyeljünk, ha gyrososnál, lángossütőnél vagy fagylaltárusnál vásárolunk.
Szerző(k): EconomxCsak az első csapást szenvedték el a londoni vendéglők azzal, hogy a Brexit győzelmét hozó népszavazás után elmaradtak a City üzletemberei a munkahelyükhöz közeli éttermekből. A feketeleves az lesz, amikor a gyengülő font megdrágítja a különleges ételeik importált alapanyagait.
Szerző(k): EconomxTöbb hónapnyi szárnyalás után ismét behúzott egy rosszabb hónapot a balatoni régió májusban, jobban megnézve ugyanakkor kiderül, hogy túl sok félnivalójuk nincs a vendéglátósoknak.
Szerző(k): Szász PéterAz egy évvel korábbihoz képest nagyobb, vagy hasonló mértékű forgalombővüléssel és mutatósan javuló jövedelmezőséggel zárta a 2015-ös évet a három legnagyobb magyarországi gyorsétteremlánc-multi. A korábbi évekhez képest változás, hogy a vezető McDonald\'s és a második AmRest esetében is jelentősen nőttek az éttermi dolgozók bérkifizetései. A harmadik Burger Kingnél is szépen hízott a teljes alkalmazotti ráfordítás.
Szerző(k): K. Kiss GergelyA kabinet átalakítja a teljes magyar turisztikai igazgatást: új mamutszervezetet hozott létre Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) néven és egy kormánybiztost is kinevezett az ágazat élére Bienerth Gusztáv személyében. A Napi.hu az új állami vezetőt kérdezte a balatoni tervekről, de szóba kerültek a budapesti romkocsmák is.
Szerző(k): Szász PéterAz elmúlt években csalódást okozott Párizs azoknak, akik az ismert turisztikai látványosságok mellett a francia konyha finomságaira is kíváncsiak voltak. A rossz időszaknak azonban vége: aki ma a francia fővárosba látogat, elfogadható áron számos vendéglő különleges ízeivel is megismerkedhet.
Szerző(k): Komócsin SándorMár főszezon előtt kritikussá vált a szakemberhiány a turizmusban országszerte: egyre több helyen keresnek egyebek közt szakácsot, pincért, konyhai kisegítőt - hívja fel figyelmet a Magyar Idők. A képzett dolgozók jó része azonban már nincs itthon.
Szerző(k): Economx