vendéglátóipar

10.
24.
10:21
Bankot robbantottak a horvátok a turizmussal és már készülnek 2022-re

Bankot robbantottak a horvátok a turizmussal és már készülnek 2022-re

A minden várakozást felülmúló idei turisztikai szezon után jövőre még erősebb számokat vár a Horvát Idegenforgalmi Szövetség és már most elkezdik a felkészülést arra, hogy ki tudják szolgálni az igényeket.

Szerző(k): Szász Péter
10.
19.
15:40
Két kézzel kapkodnak a magyar cégek a szakmunkások és a vendéglátósok után

Két kézzel kapkodnak a magyar cégek a szakmunkások és a vendéglátósok után

Intenzív munkaerőfelvételbe kezdtek a hazai vállalatok nyáron, szeptemberben szabályosan szárnyalt a magyar munkaerőpiac - írja a Profession.hu a megnövekedett álláshirdetéseit elemezve.

Szerző(k): Tér Diána
10.
13.
13:36
Gyorsan lépett a kormány, fellélegezhetnek a vendéglátósok

Gyorsan lépett a kormány, fellélegezhetnek a vendéglátósok

Nem kötelező minden vendéglátásban dolgozónak képesítéssel rendelkeznie: az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) módosította a szeptembertől hatályos rendeletet, ami a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
11.
15:27
Szakadékba taszíthatja a vendéglátósokat egy új kormányrendelet

Szakadékba taszíthatja a vendéglátósokat egy új kormányrendelet

Odacsapott még egyet a kormány a járvány okozta gazdasági kieséstől és a munkaerőhiánytól küszködő vendéglátásnak egy olyan rendelettel, ami mostantól szakképesítést követel a konyhán dolgozóktól. A rendeletmódosításnak annyira nem volt visszhangja, hogy bár már szeptember elsején életbe lépett, a vendéglátósok között csak most kezdett el terjedni a híre, és egyelőre értetlenül állnak előtte - írja a 444.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
09.
16.
15:55
Románia: belföldre is védettségi igazolványt

Románia: belföldre is védettségi igazolványt

Romániában továbbra sem zárnának be kulturális intézményeket, vendéglátóhelyeket és sportlétesítményeket, de bevezetnék belföldön is a védettségi igazolvány használatát - írta meg az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
09.
08.
15:04
Akiket nem nyomott le a sarki lángosos: erős őszre készül a street food szcéna

Akiket nem nyomott le a sarki lángosos: erős őszre készül a street food szcéna

Bár számos vendéglátós a hazai vásárlóerő szűkülésére panaszkodik, a street foodosok ezt a jelenséget nem tapasztalták az idén nyáron. Annak ellenére, hogy jóval kevesebb külföldi turista érkezik, a büfékocsik jellemzően a magyar közönségre támaszkodva is hozni tudták a pandémia előtti csúcsévek eladási számait, legalábbis a fővárosban - mondta lapunknak Vad-Horváth Zoltán, a Food Truck Show Hungary főszervezője. Szerinte az sem jellemző, hogy az olcsóbban dolgozó utcai vendéglátósok "elszipkáznák" a vevőket.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
09.
02.
14:40
Két új Michelin-csillagos éttereme van Magyarországnak

Két új Michelin-csillagos éttereme van Magyarországnak

Michelin-csillagot kapott a budapesti Essencia és a Salt étterem, ezzel hétre nőtt a legnagyobb gasztronómiai elismeréssel rendelkező egységek száma Magyarországon - adta hírül a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ)

Szerző(k): Szász Péter
08.
31.
12:24
Jól ismert mumusa fenyegeti a magyar növekedést

Jól ismert mumusa fenyegeti a magyar növekedést

Jól érzékelhető a munkaerőpiacon a vírusválságot követő gazdasági visszarendeződés: a legfrissebb KSH adatok szerint rekordszinten a foglalkoztatottság, a WHC Csoport saját tapasztalatai alapján pedig újra munkaerőhiány sújt több ágazatot is, mely akár a további gazdasági növekedést is lassíthatja. A vállalat a termelőszektorban jelenleg is közel 1300 betöltetlen álláshelyre keres munkavállalót, de a folyamatos dinamikus bővülés miatt az üzleti szolgáltató központokban, IT területen, illetve a szálloda- és vendéglátóiparban is rengeteg a nyitott pozíció.

Szerző(k): Molnár Csaba
08.
26.
15:10
A Dreher több mint 500 csapost képzett a nyár folyamán

A Dreher több mint 500 csapost képzett a nyár folyamán

Összesen 83 településen, főleg a Balaton környékén és a fővárosban tartottak oktatást a Dreher csapolómesterei a Csapolt Minőség Program 2021-es szakaszának nyári időszakában. A sör minőségén túl a csapolás hangulatára, az elkészítés folyamatának legapróbb részleteire, a csapolt pohár látványára, esztétikájára is hangsúlyt fektető kezdeményezés révén már 550 vendéglátóhelyi alkalmazott emelte magasabb szintre csapolási tudományát és vált jóval elkötelezettebbé a minőségi sörcsapolás iránt.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
07.
28.
08:38
Ellenőrök lepik el a nyaralóhelyeket

Ellenőrök lepik el a nyaralóhelyeket

A próbavásárlásokat kiterjesztik a boltok mellett a nyaralóhelyek vendéglátóhelyeire is a fogyasztóvédelmi ellenőrök - közölte az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István