végtörlesztés

09.
19.
21:09
Megszavazták a végtörlesztésről szóló törvényt

Megszavazták a végtörlesztésről szóló törvényt

Megszavazta az Országgyűlés a végtörlesztésről szóló, Rogán Által által benyújtott törvényjavaslatot. Ezek szerint nagyjából egy héten belül, a hatálybalépést követően bármilyen jelzálogalapú devizahitel esetében lehetővé válik a végtörlesztés svájci franknál 180, eurónál 250, japán jennél pedig 2 forintos rögzített árfolyamon.

Szerző(k): F. Szabó Emese
09.
19.
18:22

Rogán: minimum 150 ezren élhetnek majd a végtörlesztéssel

A legpesszimistább előrejelzések szerint is legalább 150 ezer, devizahitellel rendelkező család él majd a rögzített árfolyamon történő, egyösszegű végtörlesztés lehetőségével, de számuk akár ennek a két-háromszorosa is lehet majd - közölte a végtörlesztési törvényjavaslatot jegyző fideszes Rogán Antal hétfői parlamenti expozéjában.

Szerző(k): NAPI, MTI-Eco
09.
19.
07:20
Végtörlesztés: fájdalmas lépést tehetnek a bankok

Végtörlesztés: fájdalmas lépést tehetnek a bankok

A pénzintézetek vélhetően elsősorban a rövid futamidejű hitelek visszafogásával védekeznek majd a veszteségek ellen, vagyis a kormányzati intézkedés épp azt a vállalati hitelezést szűkíti, amely nélkül nehéz lesz megteremteni a gazdasági növekedés alapjait.

Szerző(k): Nagy László Nándor
09.
15.
08:16

Megvan, melyik devizahitelesre nem vonatkozik a kormány javaslata

Akik 180 forintos svájcifrank-, illetve 250 forintos euróárfolyam feletti kurzuson vették fel devizahitelüket, azok nem élhetnek a kedvezményes végtörlesztés lehetőségével - tudta meg a kormány szerdai döntését a Magyar Nemzet és az origo.hu internetes hírportál az MTI beszámolója szerint.

Szerző(k): NAPI
09.
09.
12:08

Árfolyamrögzítés: a bankokat meglepte a Fidesz javaslata

Nem konzultáltak a Magyar Bankszövetséggel a Fidesz-KDNP frakciónak arról a javaslatáról, amely szerint a devizahiteleseknek lehetővé tennék adósságuk rögzített árfolyamon történő végtörlesztését; a bankszövetség a javaslatot elnöksége állásfoglalása után kommentálja - mondta az MTI-nek Müller János, a bankszövetség vezető tanácsadója pénteken.

Szerző(k): MTI-Eco
09.
09.
11:20
Lázár János: rögzített árfolyam lesz a devizahitelek végtörlesztésénél

Lázár János: rögzített árfolyam lesz a devizahitelek végtörlesztésénél

Kötött árfolyamú, egyösszegű végtörlesztés lesz a devizahiteleseknek - ezt jelentette be Lázár János a hajdúszoboszlói Fidesz-frakcióülés döntését ismertetve.

Szerző(k): NAPI