Hazánkban is megjelent a paradicsom barna termés-ráncosodás vírusa, amely 2018 óta Európa számos országában teret hódított, idén egy Csongrád-Csanád és egy Győr-Moson-Sopron megyei termelőnél is igazolták a jelenlétét - adta hírül a Nébih.
Szerző(k): Domokos LászlóHiába az egyik legegészségesebb tavaszi zöldség a spárga, amely bőségesen terem Magyarországon, alig vásárolják itthon. Ráadásul idén jelentősen meg is drágult a szuperzöldség.
Szerző(k): Szabó DánielA hideg időjárás miatt a megszokottnál később, de megérkezett a piacokra a spárga, ami rendkívül gazdag vitaminokban, zsírtartalma gyakorlatilag nincs. Nem mellékesen nagyon finom. Ennek ellenére a magyarok szinte egyáltalán nem fogyasztják, majdnem a teljes hazai termelés exportra megy. Pedig csak az első pár héten drága, utána meredeken csökken az ára.
Szerző(k): Molnár CsabaA magyarok több mint fele kevesebb mint 10 ezer forintot költ zöldségre és gyümölcsre egy-egy hónapban - derül ki a Napi.hu számára a Pulzus Kutató által készített friss közvélemény-kutatásból. 100-ból 7-en pedig egyáltalán nem költenek ezekre.
Szerző(k): Csernátony CsabaAz idei baracktermés háromnegyedét elvitte a fagy néhány hét alatt. A gyümölcsárak emelkedése több mint háromszorosa az inflációnak a KSH szerint. Újfajta gyümölcsfákat telepítene az agrárgazdasági kamara.
Szerző(k): Domokos ErikaÖsszefogtak és kormányzati segítséget várnak a hazai hagymatermesztők, hogy folyamatosan legyen magyar hagyma a piacon, s ne legyünk rászorulva az importra.
Szerző(k): Tóth László LeventeIdén is félmillió gyermek jut friss zöldséghez, gyümölcshöz és tejtermékhez az iskolaprogramokban, s 2010 óta több mint háromszorosára nőtt a gyermekétkeztetésre fordított támogatás is.
Szerző(k): Tóth László LeventeA fogyasztók egészségének védelme érdekében a Hódkertész Kft. elővigyázatosságból visszahívja azon lédig fürtösparadicsom termékét, amely a Lidl üzleteiben 2020.01.08. és 2020.01.10. közötti időszakban volt kapható.
Szerző(k): K. Kiss GergelyAz amerikai tudósok által újonnan kikísérletezett paradicsom bárhol termeszthető, környezetbarát és már a NASA is érdeklődik utána.
Szerző(k): Domokos László