Fűnyírószerűen, azaz akár kiszerelésre, akár felhasználásra vonatkozó bármiféle megkülönböztetés nélkül tarolta le a kormány a krumpli és a tojás árát a rögzítéssel. Így a szakemberek szerint a legrosszabb forgatókönyv valósult meg, aminek nyomán pillanatok alatt beállhat az áruhiány.
Szerző(k): Molnár CsabaA drága tárolási költségek és a gyenge termésmennyiség miatt már az év végére eltűnhetnek a kínálatból a hazai gyökérzöldségek, a hagyma és a burgonya - adta hírül a VG.hu.
Szerző(k): Domokos ErikaA magyarok döntő többsége tudatos vásárlónak tartja magát, ennek ellenére 59 százalékuk dob ki élelmiszert, ráadásul csaknem egynegyedük kifejezetten sokat. A fogyasztók jelentős része azért vásárol tudatosan, hogy spóroljon, a környezetvédelmi szempontok kábé minden második magyarnak számítanak. Ezzel együtt is nagyon sok beszerzett élelmiszer végzi a kukában, leginkább a pékáruk.
Szerző(k): Molnár CsabaAggódnak az európai zöldség- és gyümölcstermesztők, mert a az emberek az infláció miatt az első között kezdenek spórolni a terményeik fogyasztásán, mit sem törődve azzal, hogy ezzel ártanak az egészségüknek.
Szerző(k): Komócsin SándorKevesebb húst, sajtot, zöldséget és gyümölcsöt vásárolnak az olaszok, hogy kijöjjenek a fizetésükből.
Szerző(k): Csernátony CsabaAz energiaválság miatt többen felhagytak a növénytermesztéssel Európában, a kiskereskedelmi üzletek pedig inkább Törökországból szerzik be az élelmiszert.
Szerző(k): Vámosi ÁgostonJavítottak idén a káposzták, a tavalyi kiábrándító év után. Közben kiugró drágulás ment végbe.
Szerző(k): Csernátony CsabaHiába a tudatosság, ha mégis fejenként 65 kiló élelmiszer megy a kukába. Leginkább pékáruk, gyümölcsök kerülnek oda.
Szerző(k): Csernátony CsabaÉszak- és Nyugat-Európa szerte zöldségtermesztők fontolgatják, hogy az európai energiaválság miatt leállítják tevékenységüket, ami tovább veszélyezteti az élelmiszer-ellátást. Vannak olyanok, akik szerint elkerülhetetlen, hogy a zöldség- és gyümölcstermesztés a melegebb éghajlatra helyeződjön át - írja a Checkout kiskereskedelmi szakportál.
Szerző(k): Szász Péter