A felnőtt magyar lakosság harmada csak vizet iszik – áll a Mizse ásványvíz legfrissebb reprezentatív Pulzus-kutatásában.
Szerző(k): Tér DiánaMészáros Lőrinc Vivienvíz Kft.-je egy 2021. december 23-án aláírt szerződés szerint 3,3 milliárd forint költségvetési támogatást kapott "csomagolóanyag üzletága versenyképességének növeléséhez". A támogatás odaítélését a K-Monitor vette észre a Pénzügyminisztérium szerződéses listájában.
Szerző(k): Domokos ErikaRomániában az adóhatóság 2022-ben lecsap a zöldség- és gyümölcskerekedőkre, ha hibáznának, de annak is jobban oda kell figyelnie a tevékenységére, aki kavicsban vagy ásványvízben utazik.
Szerző(k): Komócsin SándorAz ásványvizek, ízesített vizek, szénsavas üdítőitalok, gyümölcslevek és jegesteák forgalma 1,912 millió liter volt az idén az első három negyedévben, 3 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, de így is 4 százalékkal elmaradt a 2019-es azonos időszakitól - közölte a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség az MTI-vel.
Szerző(k): Szabó DánielBár a tavalyi évhez képest a hazai ásványvizek forgalma gyarapodott, a növekvő alapanyag- és energiaárak tervezhetetlenné teszik az elkövetkezendő időszakot. Mindeközben a fenntarthatósági trendeknek való megfelelés is nyomja a gyártók vállát. Soha nem látott kihívásokkal néz szembe jelenleg a hazai ásványvízpiac, a jövő pedig nem kevésbé képlékeny.
Szerző(k): Molnár CsabaA csapvíz a tudósok szerint ezerszer jobb a környezet számára, mint a palackozott víz. Valójában háromszor annyi vízre van szükség egy műanyag palack előállításához, mint amennyi belefér - írja az Euronews angol kiadása a Globális Egészségügyi Intézet (ISGlobal) kutatására hivatkozva.
Szerző(k): Szabó DánielA felcsúti Vivienvíz Kft.-től további 68 millió forintért vásárol ásványvizet a MÁV, így a teljes összeg 1 milliárd 285 millió forintot tesz ki.
Szerző(k): Németh GézaMár az átlagár is 500 forint felé kúszott egy csésze kávéért, bármennyire is kedvelt vendéglátóhelyen isszák - derül ki egy friss felmérésből.
Szerző(k): Szabó M. IstvánA mikorműanyagokkal emésztőrendszeri gyulladásokat kockáztat a fogyasztó.
Szerző(k): Rácz Gergő