Szerző(k): Ambrus-Nagy Boglárka
A klímaváltozás miatt egyre nagyobb veszélyben van a csokoládégyártás: a termőterületek zsugorodnak, emiatt kevesebb kakaóbabot lehet szüretelni. De az általános inflációs hatások is nehézkessé teszik a csokoládékészítést. Mikor éri el a fogyasztókat a drágulás? Mi a csokoládékészítés? Létezik környezetbarát édesség? Többek között ezekről beszélgettünk a Globalopoly podcastsorozat legújabb adásában Intődy Gáborral, a Magyar Édességgyártók Szövetségének főtitkárával.
Szerző(k): Szabó DánielMilyen süteménytrendek jellemezhetik a 2022-es évet? És vajon merre halad a cukrászipar? A fagyivilágbajnok Fazekas Cukrászdát üzemeltető cukrászmesterek szerint újra a klasszikusok kerülhetnek előtérbe a kínálatban.
Szerző(k): Molnár CsabaFarsang idején népszerű édesség a csörögefánk. A különleges csemege egyszerűbben elkészíthető, mint a szalagos fánk. Kezdők is bátran belevághatnak.
Szerző(k): Szepesi AnitaEgy minden magyarországi üzletében elérhető termékét hívta vissza a diszkontlánc, egyúttal értékesítését is felfüggesztette.
Szerző(k): K. Kiss GergelyNagy sikert el Fazekas Ádám budapesti cukrász, aki világelső lett gelato fagylaltjával, maga mögé utasítva az ilyen típusú fagyik készítőit az egész világon. A győzelemhez vezető úton három éve indult el.
Szerző(k): Komócsin SándorFizetésképtelenséget jelentett a Mozart-golyókat gyártó vállalat, miután súlyosan érintette a koronavírus okozta lezárás.
Szerző(k): Tér DiánaAz édességgyártók várakozásai szerint kevesebb szezonális édesség fogyhat el idén a hazai piacon, az értéket tekintve azonban enyhe növekedéssel számolnak - írta szerdai számában a Magyar Nemzet az MTI szerint.
Szerző(k): Szabó DánielIdén újra megrendezték civil kezdeményezésként az Év szaloncukra versenyt. A megmérettetésre igyekeztek az összes hazai gyártót meghívni. A piac változásait és a fogyasztói igényeket figyelembe véve határozták meg idén a kategóriákat, melyek összeállításában a Magyar Édességgyártók Szövetsége nyújtott segítséget.
Szerző(k): K. Kiss Gergely