Napjainkban egyre jobban teret hódít a chiamag fogyasztása, amely szinte észrevétlenül kúszik be a mindennapjainkba. Az Európai Unióban úgynevezett új élelmiszernek, azaz novel foodnak minősül, ami azt jelenti, hogy a fogyasztásának nincs hagyománya a térségünkben. Túlzott fogyasztása puffadást, hasi görcsöket, hasi fájdalmat okozhat.
Szerző(k): Szepesi AnitaMinőségi hibákat tártak fel a laboratóriumi tesztek a száraz macskaeledeleknél - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-vel.
Szerző(k): Szász PéterBefolyásolja egy termék minőségét az élelmiszereken az a címke, hogy vegán, vegetáriánus, laktózmentes, gluténmentes, csökkentett zsírtartalmú vagy csökkentett szénhidráttartalmú? Ezt a kérdést válaszolja meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)
Szerző(k): Szász PéterA Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) összeszedte, hogy milyen cukor- és édesítőfajták léteznek.
Szerző(k): Szász PéterAz élelmiszerek csomagolásán a „nyomokban tartalmazhat” kifejezést akkor szükséges használni, ha a gyártás során a keresztszennyeződés lehetősége fennáll - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)
Szerző(k): Szász PéterA Naturfood Kft. visszahívja az 500 grammos kiszerelésű Fekete szezámmag termékét, etilén-oxid szennyezettség miatt - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn az MTI-vel.
Szerző(k): K. Kiss GergelyA birsalma (ami valójában se nem alma, se nem körte) egy különleges gyümölcs, legalábbis olyan tekintetben, hogy gyakorlatilag csak feldolgozott formában fogyasztjuk, mivel éretten is igen kemény és fanyar ízű - írja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Szerző(k): Szász PéterA már kifőzött rizs tárolhatóságával kapcsolatban ír a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az "Ételt csak okosan" oldalon.
Szerző(k): Szász PéterSúlyos, élelmiszer-biztonsági kockázatot is jelentő hiányosságokat tártak fel egy budapesti távol-keleti étteremben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. A vendéglátóipari egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették az ellenőrök az ott tapasztalt általános takarítatlanság, továbbá a nem nyomonkövethető, valamint lejárt fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idejű alapanyagok miatt.
Szerző(k): Domokos László