Ismét nem engedélyezett összetevőket, gyógyszerhatóanyagokat tartalmazó étrend-kiegészítők miatt kellett eljárnia a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakembereinek. A termékek forgalomból történő kivonását minőség-megőrzési időre és gyártási tételazonosítóra tekintet nélkül rendelte el a hatóság.
Szerző(k): Domokos LászlóAz élelmiszerek címkéjét saját bevallása szerint a vásárlók közel fele megnézi, de alig egytizedük érti teljes mértékben az ott feltüntetett információkat - derült ki a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségének (FÉSZ) friss kutatásából.
Szerző(k): Szepesi AnitaA belga Greenyard közölte, hogy eladta magyarországi érdekeltségeit a szintén Belga Roger & Roger nevű családi vállalkozásnak. Az üzlet fő eleme az a bajai hűtőház, amelyet tavaly június végén kellett átmenetileg bezárni azért, mert korábban olyan fertőzött zöldségek kerültek ki az egységből, amelyek fogyasztásába Nyugat-Európában kilencen belehaltak.
Szerző(k): K. Kiss GergelyUniós vizsgálat bizonyítja, hogy a tesztelt élelmiszerek harmada megtévesztheti a vásárlót, mert hiába eltérő az összetételük, ugyanúgy néznek ki csomagolásaik a különböző EU-s tagállamokban. Bár a magyar uniós biztos szerint nem látszik szisztematikus csalás, a fogyasztóvédelmi irányelvet sértik az ilyen termékek.
Szerző(k): Szabó DánielHárom színnel különböztetnék meg az EU-ban kapható élelmiszereket, aszerint, hogy azok összetevőikben, vagy épp küllemükben, csomagolásukban mennyire térnek el az egyes tagállamokban - ezt javasolja egy, a Magyar Hang birtokába került bizottsági kutatás, amely az élelmiszerek minőségét vizsgálta.
Szerző(k): Domokos LászlóA Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) arra kéri a fogyasztókat, hogy ha október-novemberi, illetve szeptemberi lejárati idővel gyártott Alnatura bircher müzlit vagy Alnatura müzlis kekszet vásároltak, azokat ne fogyasszák el. A forgalmazó visszahívta a termékeket.
Szerző(k): Domokos ErikaKényes élelmiszer a fagylalt, ezért érdemes pár dologra figyelni.
Szerző(k): Csernátony CsabaA vitaminoknál és probiotikumoknál alacsony, a fogyasztószereknél viszont jóval magasabb a kockázat.
Szerző(k): Csernátony CsabaMiért kell ecet a tojásfestéshez, hogyan marad meg a festék a tojáshéjon? Kiderül.
Szerző(k): Csernátony Csaba