Az egyik legkönnyebben elkészíthető hűsítő ital a limonádé, azonban érdemes betartani néhány élelmiszer-biztonsági szabályt - hívja fel a figyelmet a Nébih.
Szerző(k): Szász PéterAz uborka levelét, termését és gyökerét már régóta hasznosítják az ismert jótékony hatásai miatt. Nagyon gazdag ásványi anyagokban, főként foszfor, kálium, magnézium, nátrium és vastartalma jelentős, ezen kívül sokféle vitamint is tartalmaz. A fogyókúrázók kedvelt zöldsége az alacsony kalóriatartalmának (13 kcal/100 g), és magas víztartalmának köszönhetően - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Szerző(k): Szász PéterA zellernek három változata ismert világszerte, a metélő zeller, a szárzeller és a gumós zeller. Utóbbit termesztik Magyarországon, bár a szárzeller felhasználása is egyszer népszerűbb.
Szerző(k): Szász PéterA Penny Market visszahívja a Mr. Spice serpenyős sült krumpli fűszerkeverékét, mert abban nem jelölt allergén összetevő van és a megengedettnél magasabb a transzzsírsav-tartalma.
Szerző(k): Domokos ErikaAz élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság löncshús konzervet vont ki a forgalomból, mivel feltehetően csontszilánk van benne.
Szerző(k): Domokos ErikaMintegy 22 túrórudat vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei, melyek formájukat tekintve ugyan hasonlóak, mégsem mindegyik túróalapú. Hat desszertkészítmény esetében minőségi, illetve jelölési hibák miatt hatósági eljárás indult. Az ítészek szerint a legfinomabb rudi a Pöttyös, a tejdesszertek közt pedig a Milfina és a CBA terméke is nagyon finom.
Szerző(k): Tér DiánaA Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet megdöbbenéssel olvasta azokat a több magyar sajtóorgánumban megjelent cikkeket, melyek szerint az európai, illetve a magyar gyümölcsök káros növényvédő szerekkel, vegyszerekkel szennyezettek. Ezzel szemben a valóság szerintük az, hogy az EU növényvédelmi előírásai a legszigorúbbak, a fogyasztóknak nincs okuk félelemre.
Szerző(k): K. Kiss GergelyJúniustól kizárólag azt a terméket lehet kávénak nevezni Szerbiában, amely kizárólag kávészemekből készült, és nem tartalmaz semmilyen más anyagot - jelentette az MTI belgrádi tudósítója. Szerbiában a legtöbben török kávét fogyasztanak.
Szerző(k): Domokos ErikaEgy budapesti pizzéria ellenőrzése során súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményekkel szembesültek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei.
Szerző(k): Csernátony Csaba