Számos élelmiszergyártó nyitott lenne az élelmiszerpazarlást csökkentő megoldásokra, azonban ma olcsóbb megsemmisíttetni a mellékterméket, mint újra felhasználni azt. Megfelelő irányú fejlesztésekkel ugyanakkor csökkenthető lenne a megtermelt hulladék mennyisége - derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.
Szerző(k): Szepesi AnitaNem hoztak áttörést az elmúlt évek törekvései az élelmiszerpazarlás visszaszorítására Magyarországon, még mindig csaknem 2 millió tonna élelmiszer megy a kukába évente - idézi a Világgazdaság cikkét az MTI.
Szerző(k): Szepesi AnitaA kozmetikai szektorba is beszáll Balogh Levente. A Szentkirályi ásványvizet sikerre vivő tulajdonos-menedzser Vízangyal néven dobja piacra új termékcsaládját jövő év elején.
Szerző(k): Szakonyi PéterA mezőgazdasági és élelmiszeripari beszállítókat védené a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatoktól az Európai Unió legkésőbb 2021. november 1-jétől alkalmazandó irányelve.
Szerző(k): Tóth László LeventeNyílt levélben szólította fel nemrég az Aldit, a Spart és a Lidlt a Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) annak érdekében, hogy árulják külön polcokon a pálmaolajmentes termékeiket, így állva ki az esőerdők irtása ellen. Az Aldi és a Spar közleményben reagált a civilek követelésére.
Szerző(k): K. Kiss GergelyPálmaolajmentes polc nyitására szólította fel az Aldit, a Spart és a Lidlt a Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) annak érdekében, hogy a vevőknek ne kelljen minden egyes termék összetevőjét végignézni, ha nem akarják az ökológiai katasztrófával fenyegető pálmaolaj iparágat vásárlásukkal támogatni.
Szerző(k): Szepesi AnitaA kovászos uborka szezonja van és érdemes otthon nekilátni. Élelmiszer-kémia érthetően a Napi.hu szerkesztőségi blogjától, a Bukszától, azoknak, akik belevágnának.
Szerző(k): Csernátony CsabaA háztartási kiadások között az étel a legnagyobb tétel a magyaroknál, havonta több mint 24 ezer forint. Ezzel szemben pedig évi 68 kilós ételpocsékolás áll. Teoretikus becslés szerint a pazarlásból majdnem kijön az egyhavi ételszámla.
Szerző(k): Csernátony CsabaA több mint ezeréves keksz a klímakrízisben is kitart és már évek óta húz a kekszpiac, amely évente mintegy öt százalékkal bővül – derült ki a Magyar Édességgyártók Szövetsége sajtóbeszélgetésén.
Szerző(k): Tóth László Levente