élelmiszeripar

11.
23.
22:27
Ezek a finomságok taroltak idén az Év szaloncukra versenyen

Ezek a finomságok taroltak idén az Év szaloncukra versenyen

Idén újra megrendezték civil kezdeményezésként az Év szaloncukra versenyt. A megmérettetésre igyekeztek az összes hazai gyártót meghívni. A piac változásait és a fogyasztói igényeket figyelembe véve határozták meg idén a kategóriákat, melyek összeállításában a Magyar Édességgyártók Szövetsége nyújtott segítséget.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
11.
12.
15:20
Egyre nagyobb veszélyben van a magyar mandula is

Egyre nagyobb veszélyben van a magyar mandula is

A szélsőséges időjárás egyre nehezebb helyzetbe hozza a mandulatermesztőket. Ellenállóbb fajták nemesítése segíthetne az ágazat képviselőin, Magyarországon azonban csak néhány kísérlet folyik ezen a területen. Ha a tendencia folytatódik, könnyen eltűnhet az a kevés, ám kiváló minőségű magyar mandula az egyébként is importra szoruló hazai piacokról.

Szerző(k): Kónya Ádám
11.
12.
10:59
Csányi Sándor megvásárolná a Lidlt

Csányi Sándor megvásárolná a Lidlt

Az OTP első embere bánja már, hogy nem fektetett be kiskereskedelmi láncba, ha eladnák a Lidlt, meg is vásárolná - mondta a Portfoliónak. A Magyar Bankholdingnak sok sikert kíván, Mészáros Lőrinc élelmiszeripari vállalkozásainak viszont nem. A futballpálya huligánjai ellen keményen fellépne, akár a B közepet is bezáratná.

Szerző(k): Herman Bernadett
11.
10.
11:00
Minden rendben van a világbajnok magyar luxusétellel

Minden rendben van a világbajnok magyar luxusétellel

A tavalyi madárinfluenza miatti csökkenés után, idén nőtt a levágott víziszárnyasok száma, így – a novemberi Márton-napi lakomák elengedhetetlen kísérőjeként – a libacomb idén is bőséges mennyiségben elérhető. A libából készült termékek exkluzív, prémium kategóriába tartoznak, a baromfifélék közül a legértékesebbek. A hazai libahústermelés jelentős részét exportálják, hízott libamáj termelésben Magyarország világelső.

Szerző(k): Molnár Csaba
11.
09.
07:08
A mélyből próbál kimászni a pálinkaágazat

A mélyből próbál kimászni a pálinkaágazat

Az elmúlt másfél év hatványozottan nehéz helyzetbe hozta a pálinkafőzdéket. A pandémia alatt nem csak a bérfőzetők maradoztak el, de a HoReCa-szektor teljes leállásával a pálinkák utáni kereslet is jelentősen visszaesett. Mindezt csak megfejelte az idei szélsőséges időjárás, mely nagyon rossz évet hozott a gyümölcstermelésre, így a párlatok alapanyaghiánya még drágulást is hozott. Most minden a túlélésről szól.

Szerző(k): Kónya Ádám
10.
29.
18:14
Napelemes óriásberuházás a Pick Szegednél

Napelemes óriásberuházás a Pick Szegednél

A Pick Szeged Zrt. barnamezős, csaknem 40 milliárd forintos, napelem-telepítéssel is járó üzemfejlesztéshez az állam 10,6 milliárd forint támogatást nyújt, ami hozzájárul 1900 munkahely megőrzéséhez - jelentette be az MTI szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A projekt nyomán 2030-ig 25 százalékkal növelnék a szalámigyártást.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
12.
07:41
Újfajta, egészséges hústermékeket fejlesztettek ki Magyarországon

Újfajta, egészséges hústermékeket fejlesztettek ki Magyarországon

Magas biológiai értékű, kendermagfehérje és -olaj tartalmú sertéshús termékcsaládot fejlesztett a felgyői vágóhidat működtető Gulyás János és Társa Kft. uniós támogatással - tájékoztatta a vállalkozás az MTI-t.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
09.
28.
12:30
Egy év alatt már a negyedik béremelés jön a sertésfeldolgozó cégnél

Egy év alatt már a negyedik béremelés jön a sertésfeldolgozó cégnél

Megzuttyantotta a dolgozók bérét az egyik legnagyobb magyarországi sertésfeldolgozó: a tavalyi két és az idei tavaszi béremelés után ismét felülvizsgálta a béreket a kaposvári Kometa. A tavaszi általános béremelés után ősztől az alacsony jövedelműek bérét növelik, és az újonnan belépők óradíja is magasabb lesz a próbaidő alatt. Így egy szakképesítés nélküli dolgozó akár 260 ezer forint nettó bért is kaphat havonta, sőt 13. havi bérre is jogosult.

Szerző(k): Molnár Csaba
09.
25.
08:03
Egyre nagyobb teret nyernek idehaza a prémium és szuper prémium sörök

Egyre nagyobb teret nyernek idehaza a prémium és szuper prémium sörök

Jelentős átalakuláson megy keresztül a magyar sörpiac: a pandémia okozta viszontagságos hónapok, és a kereslet jelentős átalakulása után, most egy augusztustól életbe lépő új szabályozáshoz próbálnak igazodni a szektor szereplői. Az új jogszabály a kisüzemek pozícióján hivatott javítani, a módosított helyzethez azonban a jelek szerint csak lassan igazodnak a vendéglátóhelyek.

Szerző(k): Kónya Ádám
09.
23.
06:40
Kiderült: a külügy kamatostul visszakéri a 2,5 milliárdos támogatást

Kiderült: a külügy kamatostul visszakéri a 2,5 milliárdos támogatást

A Külgazdasági és Külügyminisztérium kamatostul visszaköveteli a 2,5 milliárd forintos beruházási támogatást a két évvel ezelőtt Kisvárdán csigafeldolgozó és tésztagyártó üzemet építő Bourgogne Gastronomie Kft.-től, amelynek augusztus végén elindult a csődeljárása. A cég a támogatási szerződés több rendelkezését is megsértette - közölte lapunkkal a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség.

Szerző(k): Domokos Erika