Takarékosabban bánnak a háztartások a kenyérrel, a pandémiával összefüggő korlátozások is visszavetették a fogyasztást, ami miatt a malmok az idén a tavalyinál 15-20 százalékkal kevesebb búzát őröltek. Az egyik vezető piaci szereplő szerint még soha nem voltak olyan magasak az induló búzaárak, mint az idei új termésé. A drágulás miatt a malomipar júniusban kénytelen lesz árat emelni, és meglehet, hogy az ősszel ismét - írja a Világgazdaság.
Szerző(k): K. Kiss GergelyA Borsodi Sörgyár bevezeti az első hard seltzerét a hazai piacon – a WAI Momentet. Ez egy gyümölcsös ízesítésű alkoholos ital, amit három különböző ízben kínálnak: a „Minty Lime Time” lime és menta, a „Crazy Berries” eper és áfonya, és a „Tropical Crew” mangó, papaya és ananász ízesítésű, amelyek a felnőtt fogyasztók különböző ízlésének megfelelően kínálnak választási lehetőséget a közép- és kelet-európai piacon.
Szerző(k): K. Kiss GergelyÚjabb Auguszt cukrászda nyílik várhatóan június elején, ezúttal igazi historikus környezetben a Nemzeti Múzeum kertjében.
Szerző(k): Molnár CsabaIgazán jól kezdődött Csehországban a május, az ország egyik legendás sörgyártója 150. születésnapját ünnepelhette. A cég, amelyet még Ferenc József is felkeresett, átvészelt két forró és egy hidegháborút.
Szerző(k): Barabás JúliaA Pápai Hús a nagy hazai húsipari társaságok közül egyedüliként vágott bele a vegán termékek gyártásába, és fejleszti ki az újabb és újabb húsmentes termékeit. A termékcsalád most kiérdemelte az Inno d’Or – Év Innovációja 2021 díjat.
Szerző(k): Domokos ErikaA Nestlé svájci élelmiszeripari konszern tíz éve legnagyobb negyedéves bevételnövekedést érte el a március végével záródott idei első három hónapban egyebek között kávé, tej és állateledel termékei iránt megugrott keresletnek köszönhetően - írja az MTI.
Szerző(k): Szász PéterA Borsodi Sörgyár egy különleges, limitált kiadású Ale-lel idézi meg idén tavasszal a trópusi nyarat. Ez a mangó, guava és maracuja ízek kombinációjával készülő, felsőerjesztésű Borsodi Tropical Ale, ami április második felétől lesz elérhető a készlet erejéig.
Szerző(k): K. Kiss GergelyAz egész világon árrobbanást tapasztalni a termény-, és takarmánypiacon, de vajon mikor és milyen mértékben gyűrűzhet be a drágulás az üzletekbe? Nagy Ádám, a Nádudvari Élelmiszer Kft. frissen kinevezett ügyvezető igazgatója arról is beszélt lapunknak, hogy kik lehetnek a jelenlegi nehéz helyzet túlélői, illetve, hogy miért szorult vissza a magyar termékek aránya a nagy kereskedelmi láncok polcain. Interjúnk.
Szerző(k): K. Kiss GergelyÁllami támogatással 10 milliárd forintos élelmiszeripari beruházás kezdődik Kiskunfélegyházán - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter kedden a kiskunfélegyházi NT Kft. beruházását az MTI szerint.
Szerző(k): Szabó Zsuzsanna