Immár a Coca-Coláé a magyar Lavazza, megvették az európai Costát és debütáltak a világ jó néhány pontján a kávés kólával. Mégis meglehet, hogy a vállalat számára mindez kevésnek bizonyul. A küzdelem egyre élesebb és a riválisoknál is komoly változások zajlanak.
Szerző(k): Szabó M. IstvánOlajos magvak feldolgozására épült agrárlogisztikai központ a Tolna megyei Nakon a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 110 millió forintos támogatásával.
Szerző(k): Szepesi AnitaCsaknem 5 millió eurós (1,6 milliárd forint) zöldmezős beruházással élelmiszer-feldolgozó üzemet hoz létre és ezzel több mint száz új munkahelyet teremt a gödöllői székhelyű, kínai állampolgárok és jogi személy tulajdonában álló Li Cheng Kft. Tiszafüreden - közölte Ujvári Imre polgármester az MTI-vel.
Szerző(k): Szepesi AnitaAz aratás után végrehajtott, átlagosan 8-9 százalékos lisztáremelés után most ismét arra készülnek a malmok, hogy még magasabb árat kérjenek a termékeikért - írja a csütörtöki Világgazdaság iparági forrásokra hivatkozva.
Szerző(k): K. Kiss GergelyA piaci várakozásokat némileg meghaladva növelte eladásait a Danone az idei harmadik negyedévben, de a bővülés lassult az idei első két negyedévhez viszonyítva.
Szerző(k): Dzindzisz SztefanAz elmúlt időszakban már a kereskedők sem tudták megfékezni az élelmiszerek drágulását, az inflációt az élelmiszerek áremelkedése húzza felfelé.
Szerző(k): Komócsin SándorJelölési hiányosságokat talált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a diákcsemegék ellenőrzésekor, a ropogtatnivalók élelmiszerbiztonsági szempontból megfeleltek a teszteken - közölte a Nébih hétfőn az MTI-vel.
Szerző(k): Dzindzisz SztefanMegkezdődött a próbagyártás az ország legnagyobb tésztagyárában Gyermelyen. Az új üzem beindulásával a Gyermelyi Zrt.-nek megduplázódik a tésztagyártó kapacitása, amely így már akkora, mint Magyarország teljes évi fogyasztása - adta hírül a társaság.
Szerző(k): K. Kiss GergelyMegoldhatatlan a cukor mellőzése az élelmiszeriparban, mert a helyettesítők vagy az ételek állagát, vagy az ízminőséget rontják. A világpiacokon egyre olcsóbb a cukor, de a gyártók már nem érdeklődnek a termék iránt, mert egyre több egészségügyi korlátozás szorítja őket. Most egy startup hozhat megoldást a bajokra, amivel mindenki jól jár.
Szerző(k): Szabó Dániel