élelmiszeripar

09.
23.
07:59
Gyorsan le kellene szokni már ezekről az élelmiszerekről, mert bajt okoznak

Gyorsan le kellene szokni már ezekről az élelmiszerekről, mert bajt okoznak

Az ultrafeldolgozott élelmiszerekben (UPF) használt egyes szerek magas bevitele összefüggésbe hozható a szívinfarktus, az angina és a szélütés megnövekedett kockázatával – állapította meg egy átfogó francia kutatás.

Szerző(k): Horváth Tibor
09.
15.
19:49
Óriási az elégedetlenség a német szakmunkásoknál, tömegek váltanának munkahelyet

Óriási az elégedetlenség a német szakmunkásoknál, tömegek váltanának munkahelyet

A munkanélküliség növekedése mellett az is nehezíti a német gazdaság talpra állását, hogy a szakképzett dolgozók egyre kevésbé érzik magukat megbecsülve.

Szerző(k): Economx
09.
01.
14:12
GFM: csaknem 30 százalékkal esett a tojás ára az árfigyelő rendszer indulása óta

GFM: csaknem 30 százalékkal esett a tojás ára az árfigyelő rendszer indulása óta

Az elmúlt egy hét során az átlagárak 33 termékkategóriában mérséklődtek tovább. A látogatottsági adatok alapján az immár többfunkciós bevásárlólistával bővült online platform továbbra is nagy népszerűségnek örvend, az indulás óta ugyanis a látogatók száma már megközelíti az 1,2 milliót.

Szerző(k): Horváth Tibor
08.
31.
19:34
A német gazdaság kilenc hónapja képtelen a növekedésre

A német gazdaság kilenc hónapja képtelen a növekedésre

Rányomja a bélyegét a mindennapokra a gazdaság gyengélkedése és aggasztó kilátásai a németeknél, ahol fokozódik a munkanélküliség, és egyre több csontváz esik ki a szekrényből. Augusztusban 2,696 millióra emelkedett az állástalanok száma az országban, ami azt jelenti, hogy júliushoz képest 79 ezerrel több lett a munkanélküli.

Szerző(k): Economx
08.
29.
14:19
A magyarok többsége reklámkerülő, de ez a hirdetőket nem zavarja

A magyarok többsége reklámkerülő, de ez a hirdetőket nem zavarja

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az elmúlt 17 év televíziós klasszikus reklámozási gyakorlatát tekintette át annak érdekében, hogy a hirdetési piac ezen nem elhanyagolható súlyú szegmensének legfőbb trendjeit meghatározza.

Szerző(k): Horváth Tibor
08.
22.
10:44
Elbukik a vegán forradalom, máris kiment a divatból a növényi alapú hús?

Elbukik a vegán forradalom, máris kiment a divatból a növényi alapú hús?

Hamarosan döntést hoz az Európai Bíróság arról, hogy a növényi alapanyagokból készült, a hagyományos húsféléket utánzó készítmények nevében szerepelhet-e a hús szó, vagyis beszélhetünk-e vegán húsról a jövőben, vagy csak akkor nevezhetjük húsnak az adott élelmiszert, ha az állati eredetű alapanyagokból készült. Az már biztos, hogy a húsutánzatok nem győzték meg a fogyasztókat.

Szerző(k): Nagy Kristóf
08.
14.
21:17
Európa legnagyobb szervestrágya-üzemét építi a Master Good cégcsoport

Európa legnagyobb szervestrágya-üzemét építi a Master Good cégcsoport

Magyarország legrégebbi baromfitenyésztő dinasztiája azt reméli, hogy termékükkel a magyar földek talajminősége javul majd.

Szerző(k): Horváth Tibor
07.
28.
13:33
Egyelőre maradnak a magas élelmiszerárak

Egyelőre maradnak a magas élelmiszerárak

Németországban és az európai piacain a Nestlé egyelőre nem lát esélyt az árak csökkenésére. A világ legnagyobb élelmiszergyártó vállalata közel 10 százalékkal emelte az árait az év első felében – derül ki a svájci társaság legújabb jelentéséből.

Szerző(k): Economx
07.
11.
12:45
Mikroszkóp alá került a sültkolbász és a lángos

Mikroszkóp alá került a sültkolbász és a lángos

Élelmiszeripari ellenőrzésnek vetették alá a strandbüféket. Kiderült 241 létesítmény vizsgálata alapján, hogy milyen minőségű ételt fogyasztanak a nyaralók a strandi étkezdékben, és az üzemeltetők mennyire tartják be a higiéniai szabályokat.

Szerző(k): Varga Csenge
06.
30.
20:49
Gigantikus snackgyárrá válik a győri üzem, Amerikába is innen viszik a nasit

Gigantikus snackgyárrá válik a győri üzem, Amerikába is innen viszik a nasit

Nyolcmilliárd forintos beruházással fejleszti győri gyárát a következő egy évben az Intersnack Magyarország. A Chio-termékek gyártója 2024-től szinte egész Európa számára Magyarországon készíti új sós snackjét, az oven chips nevű burgonya alapú snacket. A győri gyár kapacitása ennek nyomán közel 25 százalékkal bővül. A vállalat az elmúlt három évben közel 4,5 milliárd forintot fordított a gyár korszerűsítésére.

Szerző(k): Varga Csenge