Nyolcmilliárdos fejlesztést adtak át kedden Kecskemét-Hetényegyházán: az idén 75 éves, az egyik legnépszerűbb hungarikum gyártója, az Univer több mint a duplájára emeli ezzel kapacitását.
Szerző(k): Károly GáborA gyorsfagyasztott zöldségek és gyümölcsök piacán mától Karcag lesz Európa központja, köszönhetően annak a kapacitásbővítő beruházásnak, amelyet az AgroSprint Zrt. valósított meg a városban – jelentette ki a pénzügyminiszter a cég új gyorsfagyasztó üzemének keddi átadásán.
Szerző(k): Horváth TiborA Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. hirdette meg árverésre a hatalmas kerekegyházi élelmiszeripar üzemet, amely egy 160 ezer négyzetméteres telken álló 16 épületből álló komplett gyár.
Szerző(k): EconomxA Coca-Cola HBC Magyarország mintegy 23 millió euró (mintegy 8,7 milliárd forint) értékben fejleszti gyártási és logisztikai kapacitásait Dunaharasztiban.
Szerző(k): Varga CsengeNem úszta meg a hazai élelmiszeripar az inflációval és a megnövekedett költségekkel járó gazdasági nehézségeket. Az elmúlt években elért eredmények gyakorlatilag lenullázódtak, s a következő időszak régóta várt fejlesztései helyett sok szereplő a túlélésért küzd.
Szerző(k): Nagy KristófEgyre kevesebb esély mutatkozik arra, hogy az európai parlamenti választások előtt elfogadjon az Európai Unió döntéshozatala bármilyen érdemi jogszabályt, amely közelebb vinné Európát az élelmiszerek fenntartható előállításához. Az európai csúcsintézmények, a tagállamok és a termelők még abban sem tudtak megegyezni, hogy pontosan mit jelent a fenntartható élelmiszer-előállítás.
Szerző(k): Nagy KristófA kormányzat nyilatkozatai alapján olyan mértékű fejlesztést fognak végrehajtani a következő hétéves ciklusban, amelyre korábban még nem volt példa – többek között erről is beszélt Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke a Napi.hu videó podcastjában.
Szerző(k): Gáll CsongorMás új élelmiszerekhez képest jóval hosszadalmasabb és bonyolultabb jogi és engedélyezési procedúrára lenne szükség ahhoz, hogy az Európai Unió területén forgalomba lehessen hozni a laboratóriumban sejtszaporítással előállított húst. A technológia még nem alkalmas a tömegtermelésre, és az utóbbi időben számos környezeti, etikai és élelmiszer-biztonsági aggály is felmerült.
Szerző(k): Nagy Kristóf19 ország, 46 iparág 135 szereplője kapta meg az Ethisphere elismerését, amelyet a kimagasló etikai gyakorlat, jogszabályi megfelelőség és a szervezetirányítási gyakorlat figyelembevétele mentén ítéltek oda a vállalatoknak.
Szerző(k): Varga Csenge