Karácsony előtt borítékolhatóan emelkedni fognak az árak - állítják a szlovák és a magyar piacot figyelemmel kísérő elemzők. A drágulásnak több oka is van kezdve a gyengébb terméstől egészen az emelkedő bérköltségekig.
Szerző(k): Barabás JúliaNem hoztak áttörést az elmúlt évek törekvései az élelmiszerpazarlás visszaszorítására Magyarországon, még mindig csaknem 2 millió tonna élelmiszer megy a kukába évente - idézi a Világgazdaság cikkét az MTI.
Szerző(k): Szepesi AnitaMegdöbbentő mértékben drágultak idén az üdítőitalok Lengyelországban, az amúgy is magas élelmiszer-áremelkedés több mint kétszeresével ment fel az áruk.
Szerző(k): Barabás JúliaA világ nem a fenntartható fejlődési célok megvalósítása felé halad, melyek garantálnák az élelmezésbiztonságot és a megfelelő táplálkozást mindenki számára – olvasható az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) ma kiadott jelentésében.
Szerző(k): Tóth László LeventeAz elemzők által várt mértékű, 1,2 százalék volt az infláció júniusban az euróövezetben az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat előzetes adatokon alapuló pénteki jelentése alapján.
Szerző(k): Szepesi AnitaA káposzta több mint duplájára, a vöröshagyma másfélszeresére drágult 2015 és 2019 között, a ponty kilója 1080 forintról 2170-re emelkedett, ami 101 százalékos drágulás - derül ki a Pénzcentrum gyűjtéséből.
Szerző(k): Szepesi AnitaBőven 3 százalék felett jár a nyugdíjasok inflációja átlagosan, de kifejezetten az élelmiszerek drágulnak. Év végén ugyan a kormány majd az emeléssel korrigálhatja az idősek juttatását, de addig egyre kevesebb ételt tudnak vásárolni maguknak.
Szerző(k): Szabó DánielSzlovákiában kevésbé nőttek az élelmiszerárak az euró bevezetése óta, mint a régió többi országában.
Szerző(k): Barabás JúliaEgész Európára, így Magyarországra is jellemzőek azok a tényezők, amelyek Szlovákiában az élelmiszerek drágulásához vezettek.
Szerző(k): Barabás Júlia