A Szeged melletti Tiszaszigeten működik az ország első algafarmja. Jelenleg három, egyenként 5000 literes zárt fotobioreaktorban termesztik a Földünkön 3,5 milliárd éve jelen lévő Spirulina algát csúcsminőségben, havonta nagyjából 100 kilogramm mennyiségben. Az itt készült termékeket azonban sem a mezőgazdaság, sem az ázsiai éttermek nem fogják hasznosítani, azokból táplálékkiegészítők lesznek.
Szerző(k): Kónya ÁdámÁtlagosan közel 20 kilogramm péksüteményt fogyaszt évente minden egyes magyar. Ez a szám megduplázódott az elmúlt öt évben, miközben a kenyérfogyasztás jelentős csökkenést mutat. Jellemző trend a különféle "mentes" és "reform" termékek piacának évi kétszámjegyű bővülése, valamint a koronavírus-járvány miatt a fogyasztói szokások átalakulása – derül ki a Pek-Snack elemzéséből.
Szerző(k): Domokos ErikaA közösségi médiában sokat posztoló családügyi miniszter, Novák Katalin élete fenekestül fel fog fordulni, ha Magyarország államfőjévé választják, mert a külvilágtól elzárt körülmények közé kerül és egy lépést sem tehet majd a magyar királyi testőrség kísérete nélkül.
Szerző(k): Komócsin SándorA mai harmincas nők sokkal nagyobb eséllyel élik le úgy az életüket, hogy nem lesz gyermekük, mint akár a negyvenesek. A kétgyermekes családmodell hanyatlóban van, erősödik az egykézés.
Szerző(k): Komócsin SándorRémisztő helyzetben vannak a magyar idősek, és az évek múlásával csak egyre romlik a helyzet – derült ki egy világszintű kutatásból. Hiú ábrándnak tűnik, hogy valaha is utolérjük Ausztriát, Csehországot vagy akár a régió más országait.
Szerző(k): K. Kiss GergelyÚjabb felmérés erősítette meg, hogy a lengyelek egyre inkább áttérnek a húsevésről a vegetáriánus étkezésre. A húsfajták értékesítése az elmúlt három évben drámai mértékben csökkent.
Szerző(k): Barabás JúliaA Pápai Hús a nagy hazai húsipari társaságok közül egyedüliként vágott bele a vegán termékek gyártásába, és fejleszti ki az újabb és újabb húsmentes termékeit. A termékcsalád most kiérdemelte az Inno d’Or – Év Innovációja 2021 díjat.
Szerző(k): Domokos ErikaA Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége táplálkozási ajánlást készített a koronavírus-járvány idejére, hogy mit tegyünk és együnk étvágytalanság, alultápláltság esetén, vagy éppen a Covid-betegség alatt, lábadozáskor.
Szerző(k): Domokos ErikaAz első kilenc helyen - meglepő vagy sem - továbbra is budapesti kerületek állnak. Vidéken a munkahely elérése a fő szempont. Budapesten az I. és az V. kerületben, vidéken pedig Egerben és Veszprémben a legjobb élni - derül ki az Otthon Centrum nemzetközi trendek alapján felállított rangsorából, amelyben a 20 ezernél nagyobb népeséggel rendelkező városokat vizsgálták.
Szerző(k): K. Kiss Gergely