életmód

01.
30.
11:50
Reaktorokban termesztik az algát Magyarország első algafarmján

Reaktorokban termesztik az algát Magyarország első algafarmján

A Szeged melletti Tiszaszigeten működik az ország első algafarmja. Jelenleg három, egyenként 5000 literes zárt fotobioreaktorban termesztik a Földünkön 3,5 milliárd éve jelen lévő Spirulina algát csúcsminőségben, havonta nagyjából 100 kilogramm mennyiségben. Az itt készült termékeket azonban sem a mezőgazdaság, sem az ázsiai éttermek nem fogják hasznosítani, azokból táplálékkiegészítők lesznek.

Szerző(k): Kónya Ádám
01.
06.
14:52
Nagyon sok péksüteményt esznek a magyarok

Nagyon sok péksüteményt esznek a magyarok

Átlagosan közel 20 kilogramm péksüteményt fogyaszt évente minden egyes magyar. Ez a szám megduplázódott az elmúlt öt évben, miközben a kenyérfogyasztás jelentős csökkenést mutat. Jellemző trend a különféle "mentes" és "reform" termékek piacának évi kétszámjegyű bővülése, valamint a koronavírus-járvány miatt a fogyasztói szokások átalakulása – derül ki a Pek-Snack elemzéséből.

Szerző(k): Domokos Erika
12.
27.
10:53
Fejreáll Novák Katalin élete

Fejreáll Novák Katalin élete

A közösségi médiában sokat posztoló családügyi miniszter, Novák Katalin élete fenekestül fel fog fordulni, ha Magyarország államfőjévé választják, mert a külvilágtól elzárt körülmények közé kerül és egy lépést sem tehet majd a magyar királyi testőrség kísérete nélkül.

Szerző(k): Komócsin Sándor
11.
04.
08:55
Egykézik a magyar vagy még azt se

Egykézik a magyar vagy még azt se

A mai harmincas nők sokkal nagyobb eséllyel élik le úgy az életüket, hogy nem lesz gyermekük, mint akár a negyvenesek. A kétgyermekes családmodell hanyatlóban van, erősödik az egykézés.

Szerző(k): Komócsin Sándor
10.
12.
09:37
Rémisztő helyzetbe sodródnak a magyar nyugdíjasok egy globális kutatás szerint

Rémisztő helyzetbe sodródnak a magyar nyugdíjasok egy globális kutatás szerint

Rémisztő helyzetben vannak a magyar idősek, és az évek múlásával csak egyre romlik a helyzet – derült ki egy világszintű kutatásból. Hiú ábrándnak tűnik, hogy valaha is utolérjük Ausztriát, Csehországot vagy akár a régió más országait.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
09.
30.
06:40
Az egészségre szavaznak a lengyelek

Az egészségre szavaznak a lengyelek

Újabb felmérés erősítette meg, hogy a lengyelek egyre inkább áttérnek a húsevésről a vegetáriánus étkezésre. A húsfajták értékesítése az elmúlt három évben drámai mértékben csökkent.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
29.
14:37
Díjazták a nagy magyar húscég vegán termékeit

Díjazták a nagy magyar húscég vegán termékeit

A Pápai Hús a nagy hazai húsipari társaságok közül egyedüliként vágott bele a vegán termékek gyártásába, és fejleszti ki az újabb és újabb húsmentes termékeit. A termékcsalád most kiérdemelte az Inno d’Or – Év Innovációja 2021 díjat.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
25.
18:03
Koronavírus: ezeket egye, hogy jól legyen

Koronavírus: ezeket egye, hogy jól legyen

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége táplálkozási ajánlást készített a koronavírus-járvány idejére, hogy mit tegyünk és együnk étvágytalanság, alultápláltság esetén, vagy éppen a Covid-betegség alatt, lábadozáskor.

Szerző(k): Domokos Erika
12.
20.
15:35
Ezeken a településeken a legjobb lakni Magyarországon

Ezeken a településeken a legjobb lakni Magyarországon

Az első kilenc helyen - meglepő vagy sem - továbbra is budapesti kerületek állnak. Vidéken a munkahely elérése a fő szempont. Budapesten az I. és az V. kerületben, vidéken pedig Egerben és Veszprémben a legjobb élni - derül ki az Otthon Centrum nemzetközi trendek alapján felállított rangsorából, amelyben a 20 ezernél nagyobb népeséggel rendelkező városokat vizsgálták.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
10.
07.
11:10
Rendkívüli mellékhatás: a kormányok rátalálnak végre az egészségügyre?

Rendkívüli mellékhatás: a kormányok rátalálnak végre az egészségügyre?

A koronavírus-járvány miatt rengetegen vesztették el a munkájukat és a visszaeső jövedelem vagy a teljes pénztelenség nem éppen a hosszú élet titka. Távolabbra nézve azonban egészen mást látunk - derül ki egy a pandémia hosszú távú hatásairól készült tanulmányból.

Szerző(k): Komócsin Sándor