építőipar

06.
28.
08:52
Mégis kiknek épít Demján a kínaiakkal?

Mégis kiknek épít Demján a kínaiakkal?

Csak hosszabb távon látszik majd az ingatlanpiacon a kínai−magyar együttműködés gyümölcseként megvalósuló kereskedelmi és logisztikai központok építése. Az ingatlanpiaci szakemberek egyelőre nem tudják értelmezni a bejelentéseket.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
21.
00:05
Pénzmosás miatt állhatnak üresen belvárosi házak

Pénzmosás miatt állhatnak üresen belvárosi házak

A pénzmosás gyanúja vetődhet fel egyes nagy értékű, hosszú évekre, indokolatlanul, mindenféle üzleti racionalitást mellőzve, magára hagyott épületeknél.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
17.
11:18

Nem lóg ki az európai sorból a tragikusan teljesítő magyar építőipar

Enyhén emelkedett az eurózónás országok építőipari teljesítménye áprilisban, miközben a teljes unióban továbbra is csökkent. Magyarország gyengén szerepel, de korántsem lóg ki a teljesítményével az európai sorból.

Szerző(k): NAPI
11.
18.
09:00

Tartja lendületét a magyar építőipar

Az építőipari termelés volumene szeptemberben munkanaptényezővel kiigazítva 26 százalékkal haladta meg a tavaly szeptemberit, az előző havinál pedig a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított index szerint 0,8 százalékkal volt magasabb - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A kimagasló dinamika ezúttal is nagy részben az útépítéseknek volt köszönhető.

Szerző(k): Kolozsi Pál
06.
25.
09:46

Vége a német építőipari sztrájknak

A munkavállalók és a munkaadók közötti megegyezéssel véget ért az utóbbi évtizedek legnagyobb német építőipari sztrájkja, a szektor dolgozói 3,2 százalékos béremelkedést értek el.

Szerző(k): Kolozsi Pál
02.
04.
11:25

Rekordbővülés a brit építőiparban

Négyhavi rekordütemben növekedett a brit építőipar teljesítménye januárban és az üzleti bizakodás tavaly nyár óta a legnagyobb volt.

Szerző(k): Tóth László Levente
01.
21.
09:00

Az építőipari termelés 4,1 százalékkal nőtt egy év alatt

Az építőipari termelés volumene 2001 novemberében szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva 4,1 százalékkal haladta meg a 2000. novemberit, míg az előző havinál 1,4 százalékkal volt magasabb a KSH adatai szerint. Kiigazítatlan adatok alapján az előző év azonos időszakához viszonyítva a termelés novemberben 7 százalékkal, az év első tizenegy hónapjában 10,4 százalékkal emelkedett.

Szerző(k): Tóth László Levente
12.
18.
09:25

Lassult az építőipar - KSH

Októberben az építőipar kibocsátása a szezonális és munkanaptényezővel kiigazított adatok szerint 2,2 százalékkal nőtt év/év alapon, de szeptemberhez képest 3,8 százalékkal zuhant - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden. Az első tíz hónapban az építőipar termelési értéke folyóáron 917,5 milliárd forint volt. Tavaly októberben az építőipari termelés egy hónap alatt 7,7 százalékkal, éves összehasonlításban 11,7 százalékkal nőtt.

Szerző(k): Bana Péter
11.
21.
11:34

Továbbra is hullámvölgyben a német építőipar

Az idei év első kilenc hónapjának forgalmi, foglalkoztatási és megrendelési adatai szerint egyelőre nem jutott túl a hullámvölgyön a német építőipar: az időszakban a több mint húsz alkalmazottat foglalkoztató vállalatok forgalma a tavalyi megfelelő időszakhoz képest 10,3 százalékkal 125,2 milliárd márkára esett vissza.

Szerző(k): Bana Péter
10.
29.
10:44

A Yukosz beszáll a Kvaerner megmentésébe

Az orosz Yukosz olajtársaság bejelentése értelmében 150 millió dollár garanciát nyújt a csőd szélére került brit-norvég Kvaerner építőipari és energetikai csoport megmentése érdekében. A Yukosz, amely a Kvaerner egyik legnagyobb részvényesévé vált a közelmúltban, - attól függően teszi hozzáférhetővé az összeget a jövő héten, hogy milyen átszervezési tervet és adósságátütemezést sikerül kidolgozni.

Szerző(k): Bana Péter