étel

08.
13.
21:23
Bejött az étkezőkocsi a MÁV-nak, a START Burger viszi a prímet

Bejött az étkezőkocsi a MÁV-nak, a START Burger viszi a prímet

A Balaton InterCity-ken június eleje óta már 2500 hamburger és 4375 korsó sör fogyott, a MÁV-START Utasellátó szervezeténél maximális fordulatszámon pörög az üzem.

Szerző(k): Economx
08.
07.
14:12
Egyre népszerűbb a svédasztalos iskolai menza, és ezt a bolygónk is meghálálja

Egyre népszerűbb a svédasztalos iskolai menza, és ezt a bolygónk is meghálálja

Az étkezés ára országszerte 600 és 1200 forint között mozog, azonban a szülők által befizetett díj nem fedezi a teljes költségeket, hanem annak nagyjából csak a 23 százalékát.

Szerző(k): Zádori Bence
05.
04.
21:03
Megtanultunk együtt élni a tudattal, hogy vannak köztünk vegánok

Megtanultunk együtt élni a tudattal, hogy vannak köztünk vegánok

Tízből mindössze három magyar követ valamilyen speciális étrendet, elsősorban ételallergia vagy intolerancia miatt egy friss felmérés alapján. Az ezzel kapcsolatos sztereotípiák visszaszorulóban vannak, az látszik ugyanakkor, hogy a férfiak jelentős része gondolja még mindig úgy, hogy a speciális étrendet követők csak divatból fordítanak hátat bizonyos ételeknek.

Szerző(k): Csernik-Varga Adrienn
04.
19.
16:01
Bekeményít a YouTube, nem enged akármit megosztani

Bekeményít a YouTube, nem enged akármit megosztani

A videómegosztó korlátozza az étkezési zavarokról szóló tartalmakat.

Szerző(k): Fogarasi Kitti
04.
15.
11:26
Kóvályog a magyar a bio és a génmódosított termékek között, sok a félreértés

Kóvályog a magyar a bio és a génmódosított termékek között, sok a félreértés

Egy friss kutatás alapján a magyarok jelentős része egészségesebbnek gondolja a bio élelmiszereket a hagyományosnál, a génmódosítottakat pedig igyekszik kerülni, a Napi.hu-nak nyilatkozó dietetikus azonban hangsúlyozta, a képlet korántsem ennyire egyszerű. A megkérdezettek többsége követ valamilyen diétát, a speciális élelmiszerek beszerzését azonban több tényező is nehezíti, leginkább az áruk.

Szerző(k): Csernik-Varga Adrienn
04.
08.
18:59
Április elsejétől szünetel az országos hajléktalan étkeztetési program

Április elsejétől szünetel az országos hajléktalan étkeztetési program

A hajléktalan étkeztetési program megszűnésével naponta 4000 adag meleg étel tűnik el a rendszerből. Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy pontosan mikor indulhat újra a sokaknak az egyetlen esélyt jelentő életmentő program.

Szerző(k): Economx
03.
17.
10:10
Egy mázsa ételt dobnak ki fejenként a magyarok, pár hónap és minden borul

Egy mázsa ételt dobnak ki fejenként a magyarok, pár hónap és minden borul

Az Európai Bizottság három évvel ezelőtt 2020. márciusában fogadta el az új körkörös gazdaságra vonatkozó cselekvési tervet. A szakemberek szerint 2050-re a hulladéktermelés 70 százalékkal fog nőni, az EU-ban csak élelmiszer-hulladékból évente 127 kilogramm megy a kukába. Magyarországon júliustól jön egy új rendszer azért, hogy teljesítsük az uniós hulladékgazdálkodási célokat.

Szerző(k): Koncsek Rita
03.
13.
05:36
Húsmentes bevásárlás – ezeket vegye, ha nem akar vagyonokat költeni

Húsmentes bevásárlás – ezeket vegye, ha nem akar vagyonokat költeni

Azok, akik a böjt alatt tartják a húsvét előtt hagyományosnak számító húsmentes étrendet vagy azok, akik akár egészségügyi, akár etikai okokból állnak át növényi táplálkozásra, kissé tanácstalanul állhatnak a kihívás előtt: mit egyenek, és legfőképpen: miképpen vásároljanak be olcsón. Nekik ad útbaigazítást a Napi.hu-nak nyilatkozó étteremtulajdonos.

Szerző(k): Csernik-Varga Adrienn
03.
09.
09:26
Ezekben a luxuséttermekben lakhat jól 10 ezer alatt

Ezekben a luxuséttermekben lakhat jól 10 ezer alatt

Indul az Országos Étterem Hét, a rendezvény már több mint tíz éve várja az érdeklődőket. Idén több mint 150 top étterem csatlakozott, köztük Michelin ajánlásúak is.

Szerző(k): Economx
02.
02.
07:01
Egy fincsi rovarpöri? Európa köszöni, nem kér belőle!

Egy fincsi rovarpöri? Európa köszöni, nem kér belőle!

Felgyorsultak az elmúlt években azok az innovatív élelmiszeripari fejlesztések, amelyek a hagyományos hús kiváltására alkalmas, széles körben elfogadottá tehető alternatív fehérjeforrásokkal akarnak betörni az élelmiszerek piacára. A klímaváltozás miatt felerősödő aggodalmak és az élelmiszerreformra vonatkozó tervek ugyanakkor kevésnek bizonyulnak, ha arról kell dönteni, lemondunk a húsról. Éppen ezért a rovarok is legfeljebb részben, közvetve lehetnek a jövő fehérjeforrásai.

Szerző(k): Nagy Kristóf