A fővárosi bevásárlóközpontot az oltás idejére kiürítették.
Szerző(k): T. E.Bevételkiesésről panaszkodnak a párizsi éttermek és sörözők.
Szerző(k): K. G.Odakint is alig viseljük a 36-38 fokos fullasztó hőséget, de gondoljunk csak bele, milyen lehet ilyenkor egy étterem konyháján dolgozni, ahol akár 50 fok is lehet! Az tényleg maga a pokol.
Szerző(k): G. É.Elkészült a hazai vendéglátás új, statisztikai helyzetjelentése, amelyből kiderül: dacára az éttermek átlagnál magasabb áremeléseinek, a szektor még mindig a koronajárvány miatti bezárások és az infláció következtében visszaesett fogyasztás hatásait nyögi. Néhány év alatt több ezer üzlet tűnt el a piacról – ismertette Zerényi Károly szakértő az Economxszal.
Szerző(k): Thurzó KatalinÉttermek, boltok, benzin, autópálya – euróról-euróra megmutatjuk, mi mennyibe kerül az Adrián.
Szerző(k): Kreivich OrsolyaNem csak a kereskedelemben, a vendéglátásban is új fejezetet nyitott a betétdíjas italok kötelező visszaváltási rendszere. A sétányok, strandok büféiben, az éttermekben még alakul a gyakorlat, ezért sok a furcsa helyzet.
Szerző(k): Thurzó KatalinHogyan lett nettó lehúzás a turistáknak kitalált bankkártyás kényelmi szolgáltatás? Az árfolyam megtévesztő, a bankok és a kereskedők osztoznak a többlet nyereségen. A szakértő szerint nem a tiltás, hanem a felvilágosítás a járható út.
Szerző(k): Vígh GáborA borravalót ne keverjük a szervizdíjjal – mondta az Economxnak Zsidai Roy, aki szerint az alkalmazott munkaerő hitelképességét és normális életszínvonalát csak ezzel a módszerrel lehet biztosítani. A Zsidai Group tulajdonosával a hazai vendéglátóipar nehézségeiről, a munkaerő kivándorlásáról, az inflációról és a külföldi vendégek hiányáról beszélgettünk.
Szerző(k): Kreivich OrsolyaA lángosárak alakulását kiemelt figyelem övezi, de nézzük, „rendes ételből” mit és mennyiért árulnak a Balaton környékén. Lesznek meglepetések.
Szerző(k): Eisenkrammer Nóra