étterem

07.
06.
08:03
Gerendai Károly: Égetjük a milliókat

Gerendai Károly: Égetjük a milliókat

A két Costes-étteremből az egyik őszig zárva lesz, a másik megnyitott, de a korábbi forgalom 10 százalékát képes összehozni.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
21.
15:14
Nagyot bukhatnak a magyar elit éttermek

Nagyot bukhatnak a magyar elit éttermek

A vendéglátás bevételeinek negyede a külföldi vendégektől származott korábban, június első harmadában viszont 36 százalék volt a visszaesés, így a külföldi vendégek pénze nagyon hiányozhat a vendéglátó iparból - írja a Blokkk.com kereskedelmi szakblog, amely legfrissebb posztjában arra is rámutat, hogy a vendéglők többsége például a budai várnegyedben ki sem nyitott még.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
18.
06:40
Hadüzenetet kapott a távolságtartás

Hadüzenetet kapott a távolságtartás

Az év végéig 10-ből több mint 8 amerikai étterem becsukhat a koronavírus-járvány hatásai miatt, ráadásul a házhoz szállítás sem jelent megoldást. Egy friss felmérés szerint a San Franciscóban működő éttermek 60 százaléka pénzt veszít azzal, hogy nyitva tart. A távolságtartás megszüntetése lehet a megoldás az éttermesek szerint.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
17.
19:30
Bezár az egyik legjobb budapesti étterem

Bezár az egyik legjobb budapesti étterem

Bezár a Baraka, Budapest egyik fine dining étterme - írja a turizmus.com, amely szerint várható volt, hogy az elsősorban külföldi turistákat megszólító hely nem marad talpon a lenullázódó turizmus miatt.

Szerző(k): Szász Péter
06.
17.
15:06
A szlovének egycsapásra sikerült, ami a magyaroknak 10 évébe telt

A szlovének egycsapásra sikerült, ami a magyaroknak 10 évébe telt

Most először kaptak Michelin-csillagos besorolást a szlovén éttermek: összesen öt hely kapott egy, egy pedig két csillagot.

Szerző(k): Domokos László
06.
08.
08:03
Vajna Tímea havonta 10 millió forintot bukott az éttermén

Vajna Tímea havonta 10 millió forintot bukott az éttermén

A Blikk szerint a Vajna Tímea résztulajdonában lévő budapesti Nobu éttermet is rosszul értintette a koronavírus-járvány.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
04.
07:09
Durva leárazás a magyar vendéglátóhelyeken? Ebben ne bízzon!

Durva leárazás a magyar vendéglátóhelyeken? Ebben ne bízzon!

Aki arra számított, hogy a vendéglátóipar az újranyitás után hatalmas árkedvezményekkel fog elrugaszkodni a padlótól, az várhatóan nagyot fog csalódni. Az érme másik oldalán viszont ott vannak az éttermek professzionális alapanyag-beszállítói, akik március óta túltermeléssel küzdenek. A járványhelyzet rengeteg bizonytalanságot hozott, még az étlapoknál is komoly átváltozást indult el. Ám a talpon maradó szereplők akár jól is kijöhetnek a mostani krízisből - ezt várják a nagybani főzőkonyhák egyik vezető kiszolgálópartnerénél.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
27.
13:59
Lesújtó nyitás utáni helyzetről vallottak a belvárosi vendéglátósok

Lesújtó nyitás utáni helyzetről vallottak a belvárosi vendéglátósok

Az üzletek fele tudott csak kinyitni a főváros bevásárlóutcáiban: sokan nem tudtak azonnal reagálni a korlátozások feloldására, mások úgy látták, hogy a nyitással csak a meglévő veszteségeiket növelnék. Kevés vendéggel, 20-30 százalékos bevétellel zajlott a kijárási korlátozások utáni első hét, bértámogatásra, áfacsökkentésre és vissza nem térítendő támogatásokra volna szükség a túléléshez.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
26.
16:20
Megvan az első újranyitó Michelin-csillagos magyar étterem

Megvan az első újranyitó Michelin-csillagos magyar étterem

A magyarországi Michelin-csillagos éttermek közül elsőként a Stand Étterem nyitja meg a napokban a foglalási rendszerét, és a tervek szerint június 16-tól ismét nyitva tart - tudta meg a Dining Guide.

Szerző(k): Domokos László
05.
17.
15:06
Meglepő újításokkal készülnek a vendéglők a nyitásra

Meglepő újításokkal készülnek a vendéglők a nyitásra

Különbözőképpen készülnek a vendéglősök a koronavírus-járvány miatt kijárási korlátozások feloldására: van, amelyikük ki sem nyit, amíg a pincéreknek arcmaszkot kellene hordaniuk, van amelyik paravánokkal választja el az asztalokat egymástól. Egy valamiben egyetértenek: új korszak kezdődik a vendéglátásban.

Szerző(k): Komócsin Sándor