Az év végéig 10-ből több mint 8 amerikai étterem becsukhat a koronavírus-járvány hatásai miatt, ráadásul a házhoz szállítás sem jelent megoldást. Egy friss felmérés szerint a San Franciscóban működő éttermek 60 százaléka pénzt veszít azzal, hogy nyitva tart. A távolságtartás megszüntetése lehet a megoldás az éttermesek szerint.
Szerző(k): Csernátony CsabaBezár a Baraka, Budapest egyik fine dining étterme - írja a turizmus.com, amely szerint várható volt, hogy az elsősorban külföldi turistákat megszólító hely nem marad talpon a lenullázódó turizmus miatt.
Szerző(k): Szász PéterMost először kaptak Michelin-csillagos besorolást a szlovén éttermek: összesen öt hely kapott egy, egy pedig két csillagot.
Szerző(k): Domokos LászlóA Blikk szerint a Vajna Tímea résztulajdonában lévő budapesti Nobu éttermet is rosszul értintette a koronavírus-járvány.
Szerző(k): Csernátony CsabaAki arra számított, hogy a vendéglátóipar az újranyitás után hatalmas árkedvezményekkel fog elrugaszkodni a padlótól, az várhatóan nagyot fog csalódni. Az érme másik oldalán viszont ott vannak az éttermek professzionális alapanyag-beszállítói, akik március óta túltermeléssel küzdenek. A járványhelyzet rengeteg bizonytalanságot hozott, még az étlapoknál is komoly átváltozást indult el. Ám a talpon maradó szereplők akár jól is kijöhetnek a mostani krízisből - ezt várják a nagybani főzőkonyhák egyik vezető kiszolgálópartnerénél.
Szerző(k): K. Kiss GergelyAz üzletek fele tudott csak kinyitni a főváros bevásárlóutcáiban: sokan nem tudtak azonnal reagálni a korlátozások feloldására, mások úgy látták, hogy a nyitással csak a meglévő veszteségeiket növelnék. Kevés vendéggel, 20-30 százalékos bevétellel zajlott a kijárási korlátozások utáni első hét, bértámogatásra, áfacsökkentésre és vissza nem térítendő támogatásokra volna szükség a túléléshez.
Szerző(k): Szepesi AnitaA magyarországi Michelin-csillagos éttermek közül elsőként a Stand Étterem nyitja meg a napokban a foglalási rendszerét, és a tervek szerint június 16-tól ismét nyitva tart - tudta meg a Dining Guide.
Szerző(k): Domokos LászlóKülönbözőképpen készülnek a vendéglősök a koronavírus-járvány miatt kijárási korlátozások feloldására: van, amelyikük ki sem nyit, amíg a pincéreknek arcmaszkot kellene hordaniuk, van amelyik paravánokkal választja el az asztalokat egymástól. Egy valamiben egyetértenek: új korszak kezdődik a vendéglátásban.
Szerző(k): Komócsin SándorA másfél méteres védőtávolságot meg kell majd tartani a zárt étteremekben, de a maszkot csak az ott dolgozóknak kell hordaniuk.
Szerző(k): Csernátony Csaba