Az irodisták többsége a munkahelyén ebédel, jellemzően otthonról hozott ételt eszik. Különösen igaz mindez a 18 és 30 év közöttiekre: ennek a korcsoportnak a háromnegyede fogyasztja délben a magával hozott ételeket - ez derül ki a felnőtt magyar internetezők munkahelyi étkezési szokásairól szóló - a Profession.hu és a Wolt Magyarország közös, reprezentatív felmérésből.
Szerző(k): Szepesi AnitaHázhozszállítást is végző budapesti éttermet ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A szakemberek az egységben számos higiéniai hibát tártak fel, nem nyomon követhető élelmiszerek miatt pedig több millió forint bírságot szabtak ki - adta hírül a hivatal.
Szerző(k): Domokos LászlóA vendéglátásban tapasztalt munkaerőhiány miatt egész szépen kereshetnek a szakácsok Budapesten és a Balaton mellett is. A Pénzcentrum utánanézett az ajánlatoknak.
Szerző(k): Szász PéterDigitális alapokon működő éttermet üzemeltető vállalkozást vett fel értékpapírlistájára a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) pénteken, a Cybergastro Kereskedelmi, Szolgáltató és Vendéglátó Zrt. 2 millió 813 ezer, egyenként 100 forint névértékű törzsrészvényét a középvállalatok számára létrehozott Xtend piacon regisztrálták.
Szerző(k): Szepesi AnitaEladták a több mint 350 étteremmel rendelkező, halételekre specializálódó láncot, a Nordseet - írta a Portfolio.
Szerző(k): Szepesi AnitaMár novemberben szerződést kötnének a Miniszterelnökség új, budavári épületeiben lévő étterem és konyhák bérletére egy most kiírt pályázat szerint. A nyertes pályázó feladata lesz a Miniszterelnökség hivatalos eseményeinek gasztronómiai kiszolgálása, valamint a hivatali dolgozók étkeztetése.
Szerző(k): Domokos ErikaJúliusban a külföldi vendégéjszakák számának növekedése miatt erősödött a magyar szállodák iránti kereslet - közölte a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) az MTI-vel a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatairól kedden.
Szerző(k): K. Kiss GergelyA török kereskedők és kézművesek kamarája azt javasolja, hogy szüntessék meg az ország szállodáiban az "all inclusive" szolgáltatást, mivel "rombolja az ország autentikus vendéglátását".
Szerző(k): Szepesi AnitaIsmeretlenek szombatra virradóan megpróbálták felgyújtani Hajdú Péter műsorvezető törökbálinti éttermét, a Like Bisztrót - értesült az Index.hu. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy az épületben végül nagyobb kár nem keletkezett, és végül csak a teraszt érték a lángok.
Szerző(k): K. Kiss Gergely