Mintegy 30 kilogramm nyomon követhetetlen készétel forgalomba hozatalát tiltotta meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egy budai vendéglátóhelyen. Az ellenőrzés során megállapított komoly élelmiszer-biztonsági és higiéniai hiányosságok miatt azonnali hatállyal elrendelték az üzlet ételkészítő és –forgalmazó tevékenységének felfüggesztését is.
Szerző(k): K. Kiss GergelyTőzsdére kerül a Magyarországon több mint 600, házhoz szállító étteremmel kapcsolatban álló NetPincér anyacége. A Delivery Hero részvényeivel június 30-án kezdődik a kereskedés a frankfurti értéktőzsdén.
Szerző(k): Szepesi AnitaA kormány ösztönzi, hogy minél több étteremben, kávézóban, csárdában, vendéglátóhelyen legyen élő cigányzene, mert ez egyszerre szolgálja a foglalkoztatás bővülését, a közös zenélés és éneklés élményét és a nemzeti kultúra, identitás erősödését - írta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselőnek adott válaszában az MTI szerint.
Szerző(k): Szabó ZsuzsannaJanuártól jelentős bérrendezés jöhet a turizmusban, erről a Magyar Turisztikai Ügynökség egyeztetett ágazati érdekképviseleti szervezetekkel - mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója az MTI-nek szombaton.
Szerző(k): Szabó ZsuzsannaEgy állati eredetű melléktermékek visszagyűjtését végző cég tiltott módon 2500 tonna élelmiszer-hulladékot 35-50 sertéstelep állataival etetett fel. A haszonállatok moslékkal történő etetése azonban szigorúan tilos, annak komoly járványügyi kockázata van - hívja fel a figyelmet a hatóság. A sertéspestis megjelent már a magyar határ mellett.
Szerző(k): Domokos ErikaFirenzében megunta az önkormányzat, hogy a turisták a város legszebb pontjain piknikeznek.
Szerző(k): Szepesi AnitaLázár János nem ért egyet a kötelező szervizdíj bevezetésével, de – mint azt a csütörtöki kormányinfón hangsúlyozta – csupán személyes véleményéről van szó.
Szerző(k): Szász PéterElég sok indulatot vált ki a kérdés: kell-e kötelező szervizdíj a vendéglátóhelyeken.
Szerző(k): Dzindzisz SztefanNincs egyetértés a vendéglátóipar nagy szakmai szervezetei között a kötelező szervízdíj bevezetéséről. Az éles határvonal, a nagy turisztikai szereplők, illetve a jellemzően éttermi szolgáltatással foglalkozó kisebb cégek között húzódik. A kérdés még nincs eldöntve, de több mint valószínű, hogy a fogyasztóknak sem tetszene az újonnan kiötlött rendszer.
Szerző(k): K. Kiss Gergely