étterem

12.
30.
07:08
Nagyot változik az élet vasárnaptól

Nagyot változik az élet vasárnaptól

Nagyon sok jogszabály változik 2017. január elsejével. Szelektív adócsökkentések jönnek, miközben nagyot nőnek a bérek, zsugorodik a cafeteria és drágul a cigaretta. A csok még több embert érhet el. A nyugdíjasok évközi emelésben bízhatnak, módosulnak a temetés szabályai és soha nem látott olcsó lesz a diákhitel.

Szerző(k): Economx
12.
29.
10:03
Anyázással végződhet az óév

Anyázással végződhet az óév

Éjfél előtt ráronthatnak a fizetőpincérek a mulatozó vendékre, mert a vendéglőknek a 2016-ban felszolgált ételt-italt még 27 százalékos áfával kell elszámolniuk, míg éjfél után egy másodperccel már 18 százalékot kell kalkulálniuk.

Szerző(k): Economx
12.
27.
13:58
Olcsóbb lesz a sült kolbász a plázákban vasárnaptól

Olcsóbb lesz a sült kolbász a plázákban vasárnaptól

A NAV tájékoztatót adott ki arról, hogy januártól mikor alkalmazható a vendéglátásban a 18 százalékos áfakulcs. Az állásfoglalás néhány ponton nincs feltétlenül összhangban az uniós áfa-direktívával: nehéz például megmagyarázni, mitől lesz olcsóbb a sült kolbász a plázákban, mint a piacokon - írta az Adó.hu.

Szerző(k): Economx
12.
15.
15:30
Rácsaptak a vendégek kezére a vendéglősök

Rácsaptak a vendégek kezére a vendéglősök

A lengyel szállodatulajdonosok megelégelték, hogy a tisztelt látogatók sajátosan értelmezik a svédasztal kínálta lehetőséget. Az egyik étteremben pontosan elmagyarázzák a betérőknek mit lehet és mit nem.

Szerző(k): Barabás Júlia
12.
08.
11:27
Óriási káosz jön a januári adócsökkentéssel

Óriási káosz jön a januári adócsökkentéssel

Januártól a jelenlegi 27 százalék helyett 18 százalékkal adózik az éttermi étel és a helyben készített ital fogyasztása. Csakhogy ez nem jelenti azt, hogy minden olcsóbb lesz, sőt nem mindegy, hogy gépi vagy üveges kólát iszunk, elvisszük a hamburgert vagy helyben megesszük. Az iskolai közétkeztetést viszont továbbra is 27 százalékos áfa terheli, ahogy a sült kolbászt is a piacon - de legalább 18 százalékos áfát kell fizetni a Michelin-csillagos étteremben a forralt borban marinált libamáj után.

Szerző(k): Papp Zsolt
12.
05.
10:20
Egyre nagyobb bajban az ismert magyar gasztroszakember cége

Egyre nagyobb bajban az ismert magyar gasztroszakember cége

Tovább gyűlnek a felhők a Zsidai család tulajdonában lévő konyha miatt. Most az önkormányzat pakolt ki.

Szerző(k): Economx
12.
05.
08:01
Erős éve volt a magyar éttermeknek

Erős éve volt a magyar éttermeknek

Jelentős forgalomnövekedést könyvelhettek el tavaly az előző évihez képest az éttermi vendéglátással foglalkozó magyar vállalkozások - nyilatkozta Hantos Zoltán, az Opten céginformációs szolgáltató projektmenedzsere a Magyar Nemzet hétfői számában.

Szerző(k): MTI-Eco
12.
01.
10:58
Rekordot döntöttek a magyar vendéglátósok

Rekordot döntöttek a magyar vendéglátósok

Jelentős forgalomnövekedéssel zárták a 2015-ös évet az előző évhez képest az éttermi vendéglátással foglakozó hazai vállalkozások, ami optimizmusra adhat okot a jövőre vonatkozóan is - mondta Hantos Zoltán, az Opten céginformációs szolgáltató projektmenedzsere.

Szerző(k): Economx
11.
28.
09:28
Milliós bírság az ismert magyar gasztroszakember cégének - Reagált a cég

Milliós bírság az ismert magyar gasztroszakember cégének - Reagált a cég

Többkilónyi lejárt szavatosságú tejszínt, a hűtőben jelöletlen termékeket, ömlesztve tárolt húsokat és más szabálytalanságokat találtak a hatóságok a Zsidai család tulajdonában lévő konyhában, a Budai Vár szívében, ahonnan többek között a Jamie\'s Italianba is szállítanak - derül ki a hvg.hu birtokába került a jegyzőkönyvből.

Szerző(k): Economx
11.
15.
21:45
Itt a gasztronómiai toplista

Itt a gasztronómiai toplista

Megjelent a Gault&Millau Magyarország étterem- és borkalauz 2017-es kiadása, 231 magyar étterem és 569 bor tesztjével, bemutat továbbá 163 borászatot és 244 szállodát.

Szerző(k): MTI