étterem

03.
16.
19:05
Már a Michelin-csillagos éttermeket is elérte a menüzés

Már a Michelin-csillagos éttermeket is elérte a menüzés

Nem a drága hozzávalótól lesz jó egy étterem, annál a szakács személyisége is fontosabb – véli Michael L. Ellis, a Michelin Guide-ok igazgatója.

Szerző(k): Dzindzisz Sztefan
02.
04.
16:11
\"Elindult valami nagyon jó Magyarországon\"

\"Elindult valami nagyon jó Magyarországon\"

Az látszik, hogy elindult valami nagyon jó az országban − fogalmazott lapunknak Niszkács Anna, a Michelin-csillagos Onyx étterem marketing- és pr-managere, aki szerint számos jó étterem van már itthon, ahova kétségek nélkül be lehet ülni, valamint egyre többen járnak piacra és főznek otthon.

Szerző(k): Hőnyi Gyula
02.
04.
15:14
Beszállt az állam is: milliók a séfversenyre

Beszállt az állam is: milliók a séfversenyre

A politika is rátalált az egyik legrangosabbnak számító séfversenyen, a Bocuse d\'Oron való szereplésre, a Miniszterelnökség 25 millió forint támogatást ajánlott fel a felkészülésre, ami újabb lehetőséget kínál a magyar csapat számára a következő versenyen való jó szereplésre.

Szerző(k): Hőnyi Gyula
02.
03.
12:25
Vesztett fényéből a Torkos Csütörtök

Vesztett fényéből a Torkos Csütörtök

Három év alatt százezerrel csökkent az 50 százalékos kedvezményes étkezést biztosító Torkos Csütörtök vendégeinek száma. A csatlakozó éttermek érdeklődése tavaly és idén is visszaesést mutat a korábbi évekhez képest. Az akciózó éttermeket felkeresők ugyanakkor elégedettek a vendéglátással.

Szerző(k): NAPI
02.
03.
10:41
Menüzéssel, közétkeztetéssel készülnek az éttermek

Menüzéssel, közétkeztetéssel készülnek az éttermek

Vendég nincs, ha van, akkor sem költ sokat, a költségek pedig csak nőnek – mondták a Napi Gazdaság által megszólaltatott éttermek. Sokat segíthetne egy, a szektort érintő áfacsökkentés, de a jelenlegi gazdasági helyzetben erre sok remény nincs.

Szerző(k): Dzindzisz Sztefan
12.
28.
06:03
Két pesti étterem Európa legjobbjai között

Két pesti étterem Európa legjobbjai között

Új listát tanulmányozhatnak azok, akik gasztroszakértők javaslatai alapján döntik el, hova menjenek vacsorázni. A The Daily Meal által összeállított, a 101 legjobb európai éttermet tartalmazó listára két magyar hely is bekerült.

Szerző(k): Szabó Márta
09.
30.
17:24
\"Ez már túl sok a budapesti pénztárcáknak\"

\"Ez már túl sok a budapesti pénztárcáknak\"

A vendéglátókat érintő áfa megnyirbálásában bíznak a budapesti vállalkozók, hiszen az egyre inkább csökkenő árrés miatt nem tudják lejjebb vinni az áraikat, így pedig − ahogy idén nyáron is − távol maradnak a belföldi vendégek.

Szerző(k): Dzindzisz Sztefan
09.
19.
15:09
Alacsony árakkal hódítanának az éttermek

Alacsony árakkal hódítanának az éttermek

Az egyelőre több mint hatvan budapesti mellett már 18 vidéki felső- és középkategóriás étterem is különleges, kedvezményes árú háromfogásos menüvel várja a harmadik Étterem Hét vendégeit októberben.

Szerző(k): MTI
09.
11.
07:29
Már könyvért és bútorért adnak vacsorát Olaszországban

Már könyvért és bútorért adnak vacsorát Olaszországban

Élelmiszerrel és háztartási tárgyakkal fizethetik ki a számlát egy firenzei étterem vendégei (képünk illusztráció), a gazdasági válságban ugyanis terjed a cserebere és a természetben való fizetés Olaszországban.

Szerző(k): MTI
08.
23.
13:38
Kevesebbet költünk étteremre

Kevesebbet költünk étteremre

Az elmúlt egy évben reálértéken kevesebb pénzt költöttek a magyarok vendéglátóhelyi étkezésre, mint 2009-ben, legtöbben étterembe és gyorsétterembe járnak - közölte a GfK Hungária Piackutató Intézet.

Szerző(k): MTI-Eco