étterem

08.
18.
17:01
2000 kiló romlott élelmiszer a csúcstartó, itt a szabálytalan balatoni éttermek listája

2000 kiló romlott élelmiszer a csúcstartó, itt a szabálytalan balatoni éttermek listája

Bár a Nébih szerint javuló tendencia tapasztalható a Balatonon, még mindig vannak olyan egységek, ahol nem alapfeltétel az egészségügyi és higiéniás kritériumok betartása.

Szerző(k): Kreivich Orsolya
08.
09.
16:48
Kitiltották az éttermek az egyedül étkezőket Barcelonában

Kitiltották az éttermek az egyedül étkezőket Barcelonában

Hamarosan éhen maradhatnak a Barcelonába látogató szólóban utazók, mivel egyes éttermek csak csoportokat szolgálnak ki.

Szerző(k): Fogarasi Kitti
07.
28.
15:39
Elözönlötték a földi paradicsomot a gazdag oroszok

Elözönlötték a földi paradicsomot a gazdag oroszok

A délkelet-ázsiai ország turisztikai és sportminisztériuma szerint idén január és június között 791 574 orosz állampolgár érkezett hozzájuk, ami több mint ezer százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. Az oroszok fele közvetlenül a phuketi repülőtéren landolt: ők az első számú turisták a szigeten.

Szerző(k): Economx
07.
27.
15:12
A borravaló és a szervizdíj nem rokonértelmű szavak

A borravaló és a szervizdíj nem rokonértelmű szavak

Szervízdíj vagy borravaló? Sokszor még a felszolgálók sem látják a különbséget, és azt mondják az ismerőseiknek, hogy nem kapnak szervízdíjat. Pedig a szervizdíj nem megtagadható, sőt, minden esetben külön tételként jelenik meg az elszámolásban.

Szerző(k): Zádori Bence
07.
11.
12:45
Mikroszkóp alá került a sültkolbász és a lángos

Mikroszkóp alá került a sültkolbász és a lángos

Élelmiszeripari ellenőrzésnek vetették alá a strandbüféket. Kiderült 241 létesítmény vizsgálata alapján, hogy milyen minőségű ételt fogyasztanak a nyaralók a strandi étkezdékben, és az üzemeltetők mennyire tartják be a higiéniai szabályokat.

Szerző(k): Varga Csenge
07.
11.
10:55
Ellenőrzik a büféket és az éttermeket a Balatonnál

Ellenőrzik a büféket és az éttermeket a Balatonnál

Tipikus hiba lehet például az áruk eredetét igazoló dokumentumok megőrzése, vagy a hűtést igénylő termékek megfelelő tárolása.

Szerző(k): Economx
07.
10.
12:37
Megsínylik a vendéglők a magyarok szegénységét

Megsínylik a vendéglők a magyarok szegénységét

Csökkentett nyitva tartással, szabadnapokkal kezdődött a nyári szezon a hazai vendéglátóhelyeken, ahol érzik a fizetőképes kereslet csökkenését, ami főleg a hét eleji napokon látványos.

Szerző(k): Economx
07.
04.
20:48
Lángoló francia városok: mennyire pörkölődik meg a világelső turizmus?

Lángoló francia városok: mennyire pörkölődik meg a világelső turizmus?

Franciaország a koronavírus-járvány éveiben is megőrizte vezető pozícióját a világ fogadó országai előtt, de hogy milyen hatással lesznek turizmusára a zavargások, illetve utóbbiak mikor érhetnek véget, erről jelenleg nagyon nehéz jóslásokba bocsátkozni.

Szerző(k): Drávucz Péter
07.
02.
07:03
Kulináris élvezet magyar módra: ezek az ország legjobb rántott húsos helyei

Kulináris élvezet magyar módra: ezek az ország legjobb rántott húsos helyei

A magyarok egyik kedvenc vasárnapi étele évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend és mára már a hétköznapokban is kiemelt szerepet kap – egyszerűen nem tud kimenni a divatból. Rangsorolták azokat az éttermeket, ahol a legjobb rántott húst lehet fogyasztani hazánkban.

Szerző(k): Varga Csenge
06.
30.
15:48
Sorra húzza le a rolót egy rakás vendéglátóhely, ezt a válságot nem élik túl

Sorra húzza le a rolót egy rakás vendéglátóhely, ezt a válságot nem élik túl

A vendéglátóhelyek és üzlethelyiségek piacára is jelentős hatást gyakoroltak az elmúlt évek eseményei. A pandémia, a megugró energiaárak, majd a magas infláció okozta forgalom-visszaesés és a munkaerőhiány miatt egyre több tulajdonos bocsájtja áruba az üzlethelyiségét az ingatlanpiacon.

Szerző(k): Varga Csenge