A délkelet-ázsiai ország turisztikai és sportminisztériuma szerint idén január és június között 791 574 orosz állampolgár érkezett hozzájuk, ami több mint ezer százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. Az oroszok fele közvetlenül a phuketi repülőtéren landolt: ők az első számú turisták a szigeten.
Szerző(k): EconomxSzervízdíj vagy borravaló? Sokszor még a felszolgálók sem látják a különbséget, és azt mondják az ismerőseiknek, hogy nem kapnak szervízdíjat. Pedig a szervizdíj nem megtagadható, sőt, minden esetben külön tételként jelenik meg az elszámolásban.
Szerző(k): Zádori BenceÉlelmiszeripari ellenőrzésnek vetették alá a strandbüféket. Kiderült 241 létesítmény vizsgálata alapján, hogy milyen minőségű ételt fogyasztanak a nyaralók a strandi étkezdékben, és az üzemeltetők mennyire tartják be a higiéniai szabályokat.
Szerző(k): Varga CsengeTipikus hiba lehet például az áruk eredetét igazoló dokumentumok megőrzése, vagy a hűtést igénylő termékek megfelelő tárolása.
Szerző(k): EconomxCsökkentett nyitva tartással, szabadnapokkal kezdődött a nyári szezon a hazai vendéglátóhelyeken, ahol érzik a fizetőképes kereslet csökkenését, ami főleg a hét eleji napokon látványos.
Szerző(k): EconomxFranciaország a koronavírus-járvány éveiben is megőrizte vezető pozícióját a világ fogadó országai előtt, de hogy milyen hatással lesznek turizmusára a zavargások, illetve utóbbiak mikor érhetnek véget, erről jelenleg nagyon nehéz jóslásokba bocsátkozni.
Szerző(k): Drávucz PéterA magyarok egyik kedvenc vasárnapi étele évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend és mára már a hétköznapokban is kiemelt szerepet kap – egyszerűen nem tud kimenni a divatból. Rangsorolták azokat az éttermeket, ahol a legjobb rántott húst lehet fogyasztani hazánkban.
Szerző(k): Varga CsengeA vendéglátóhelyek és üzlethelyiségek piacára is jelentős hatást gyakoroltak az elmúlt évek eseményei. A pandémia, a megugró energiaárak, majd a magas infláció okozta forgalom-visszaesés és a munkaerőhiány miatt egyre több tulajdonos bocsájtja áruba az üzlethelyiségét az ingatlanpiacon.
Szerző(k): Varga CsengeMégsem lesz kötelező minden vendéglátónak a folyamatos jelentés, legalábbis az első szakaszban.
Szerző(k): Economx