A világ legnézettebb motorversenye 2025-ben 9,922 millió euróért, azaz nagyjából 4 milliárd forintért tér vissza Magyarországra augusztus 22-24. között, míg a Superbike-mezőny – 35 esztendő múltán – július utolsó hétvégéjén 927 ezer euróért, azaz körülbelül 370 millió forintért – írta meg a Népszava. Miután a HUMDA mindkét versenysorozatra 10 éves szerződést kötött a jogtulajdonos Dorna Sports SL-lel és Dorna WSBK Organization SRL-lel, ezért az árak emelkedhetnek. A MotoGP jogdíja maximum 5 százalékkal, míg Superbike-é 3 százalékkal nőhet.

A tavaly elkészült pályán elengedhetetlen néhány, a Nemzetközi Motorsport Szövetség licencéhez szükséges átalakítás, a Balaton Park Circuit azonban azt nem osztotta meg, ez mekkora összeg lesz, és miből finanszírozzák.

A HUMDA a lap kérdésére adott válaszából az derül ki, hogy a most tervezett pályafejlesztést a Balaton Park Circuit tulajdonosa, a Balaton Park Motorsport Kft. finanszírozza. A cégnek 2023-ban 995 ezer forintos árbevétele volt. A társaság egyik tulajdonosa, a European R.M.S. Federazione Kft., amely ellen 2017-ben egy végrehajtást is kezdeményeztek. A cég üzemi eredménye rendre negatív, azaz alaptevékenységének működése veszteségesnek látszik.

Közben sokan várják, hogy a falu sokat nyer a pálya révén, mások a várható zaj miatt panaszkodnak.

A 4115 méter hosszú, 16 kanyart tartalmazó Balaton Park versenypálya a hozzá tartozó kiszolgáló létesítményekkel az M7-es autópályától néhány kilométerre, Budapesttől mindössze 85 kilométer távolságra helyezkedik el.A Balatonhoz szintén közel eső Sávolyon 2009-re tervezték a legrangosabb nemzetközi motorverseny-sorozat, a MotoGP egyik futamát, viszont ebből nem lett semmi a 2008-as gazdasági válság és egy korrupciós botrány miatt.2020-ban szintén kormányzati projektként hirdették meg, hogy Hajdúnánáson MotoGP-pálya épül. Az első futamot 2023-ban rendezték volna, de a 65 milliárd forintosra tervezett projektet felfüggesztették a tavaly őszi kormányzati megszorítások részeként.2013-ban jelentek meg az első hírek a balatonfőkajári versenypálya építéséről.