Elkezdődött a jövő: virtuális traktorkezelő kerestetik, home office-ban

Elkezdődött a jövő: virtuális traktorkezelő kerestetik, home office-ban

Tulajdonképpen olyasmi az egész, mintha drónt irányítanánk, csak a jármű nagyobb és a szoftver bonyolultabb.

Az amerikai Sabanto vállalat az elsők között keres a világon kezelőket önvezető traktorok flottájához - számolt be az Agroinform. 

- A Sabanto-nál olyan mezőgazdasági szolgáltatásokat nyújtunk, amelyek átalakítják a mezőgazdaság világát. Csapatunk autonóm mezőgazdasági gépekből álló flottát épít, hogy gyorsabb, olcsóbb és hatékonyabb gazdálkodást tegyen lehetővé világszerte – mondta Craig Rupp, a Sabanto vezérigazgatója. 

A traktorkezelők új generációja már nem a szántóföldön, egy traktor luxusfülkéjében ülve tölti napjait, hanem számítógépes alkalmazásokat használ. A távoli felügyelet tehát egy számítógép képernyőjén keresztül történik és lehetővé teszi a kezelők számára, hogy több traktort kezeljenek egy központi helyről.

A Sabanto által keresett legfontosabb képesítések és képességek közé tartozik a középiskolai végzettség és a Farm Simulator 19 vagy 22 ismerete. 

Craig Rupp így jellemezte a virtuális traktorkezelő tipikus munkanapját: "Hajnalhasadáskor az úgynevezett virtuális terepkezelőnk utasításokat kap a gazdaság vezetőjétől a napi szükséges szántóföldi műveletekről. A helyi személyzet az autonóm rendszert az első mezőbe helyezi. A terepkezelő ezután üzembe helyez egy küldetést, és távolról figyeli azt. Ő felelős azért, hogy értesítse a helyi gazdaságvezetőt, ha tankolásra van szükség."

A munkavállalónak ebben a pozícióban hétfőtől péntekig 8:00 és 18:00 óra között kell dolgoznia és alkalmanként hétvégi műszakok is vannak. Az üzemeltetők megosztják idejüket a cég irodája és az otthoni munkavégzés között.

Arra a kérdésre, hogy egy virtuális traktorkezelő többet keres-e, mint egy hagyományos traktorvezető, Rupp közvetetten megerősítette: az új munkakör betöltője több rendszert felügyel és több hektárt fed le, mint a mai hagyományos traktorvezető.

Ami a traktorvezetők jövőjét illeti, Rupp egyértelműen fogalmazott: 

Olyan jövőt látok, ahol minden terepmunkát kiszerveznek. A gazdálkodás végül alacsony tőkebefektetést igényel a földtulajdonosoktól. Jobb, ha elkezdesz felkészülni.

Kövesse az Economx.hu-t!

Értesüljön időben a legfontosabb gazdasági és pénzügyi hírekről! Kövessen minket Facebookon, Instagramon, Redditen vagy iratkozzon fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Tömegbe hajtott egy Lancia 037 a Torinói Autószalonon

A sofőr csak gyorsítani akart egyet.

Blogok

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket!

Elkezdődött a jövő: virtuális traktorkezelő kerestetik, home office-ban

Tulajdonképpen olyasmi az egész, mintha drónt irányítanánk, csak a jármű nagyobb és a szoftver bonyolultabb.

A NAPI Online nem vállal felelőséget a cikküldő "Megjegyzés" mezőjébe írt tartalomért és kijelenti, hogy a cikküldő kizárólag látogatóink kezdeményezésére küld leveleket. Tájékoztatásul közöljük, hogy a cikküldő minden elküldött levélben megjeleníti a küldést kezdeményező látogató IP címét.

Copyright 2001-2024 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.