Szentkirályi Alexandra egy fővárosi, kerületi népszavazástól tenné függővé a rövid távú lakáskiadás országos szabályozását: tehát

ha a terézvárosiak úgy döntenek, akkor a Fidesz fővárosi elnöke az Airbnb magyarországi betiltását javasolja majd a kormánynak.

Az Airbnb-szerű lakáskiadás tilalmáról szóló terézvárosi népszavazásról itt írtunk bővebben. A helyben lakók életminősége mellett a lakhatás lehetősége, a lakáshoz jutás ára, a lakbérek emelkedése is a vitapontok között szerepel.

Soproni Tamás terézvárosi polgármester szerint az, hogy a kerületiek számára mennyire fontos kérdésben kérdezik meg a lakók véleményét jól mutatja, hogy a kerületi „népszavazáson” már a voksolók száma jelentősen meghaladja a tavalyi, egész Budapestet érintő kérdéseket felvető „fővárosi lakógyűlés” során véleményt formálók számát. A polgármester már előre jelezte: a többséget kapó véleményt attól függetlenül a képviselőtestület elé terjesztik támogatásra, hogy végül mennyien vesznek majd részt a kerület három helyén (a Jókai, a Lövölde  és a záró hét végén a Hunyadi téren is kihelyezett sátorban) személyesen, illetve online formában is letudható helyi referendumon. 

„A 6. kerületiek dönthetnek az airbnb jövőjéről. Bármilyen döntést is hoznak az emberek, javasolni fogom a kormánynak, hogy hozzon Budapesten és országosan is ennek megfelelő szabályozást” 

írta a Facebookra feltöltött videójához a Fidesz fővárosi elnöke.